Altele

Rușii se regrupează » Vor să își înființeze propriile competiții internaționale: „Aceste țări să nu se lase șantajate!”

+22 Foto
Svetlana Zhurova (50 de ani), fostă campioană olimpică la patinaj viteză, actualmente înalt demnitar în Duma de Stat, vrea ca Rusia să înființeze propriile competiții internaționale.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 07 martie 2022

Svetlana Zhurova (50 de ani), fostă campioană olimpică la patinaj viteză, actualmente înalt demnitar în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, vrea ca Rusia să înființeze propriile competiții internaționale. 

Rusia a fost izolată în sportul mondial. Cele mai multe dintre Federațiile Internaționale au aplicat recomandarea Comitetului Olimpic și au interzis sportivii ruși din competiții. Unde nu a fost posibil, competitorii au fost obligați să evolueze fără însemnele naționale. 

În aceste condiții, Svetlana Zhurova lansează varianta unor noi competiții, la care să participe țările mai apropiate Rusiei sau cele care au preferat să privească detașate invazia lansată în Ucraina. 

Țările pe care Rusia le invită la noile competiții

„Avem opțiunea să ne întoarcem privirea către Asia. Întrebarea este dacă unele țări vor avea curajul să participe, să nu boicoteze competițiile noastre. Ar putea să refuze dacă văd participanți din Rusia. 

Avem varianta Asia, BRICS (n.r. un grup din care fac parte 5 țări, Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud). Dar și ele ar putea fi amenințate cu suspendări dacă vin alături de noi. Trebuie să fim tari și să nu permitem un astfel de șantaj! Politica nu are ce să caute în sport”, a transmis Svetlana Zhurova, potrivit Sport.ru.

Svetlana Zhurova

Cine e Svetlana Zhurova

Svetlana Zhurova are în palmares un aur olimpic, în 2006, la Torino, în proba de patinaj viteză pe distanța de 500 metri. Este dublă campioană mondială în aceeași probă. Mai are în palmares 3 medalii de argint și una de bronz. După retragere a intrat în politică.

VIDEO Emil Caras, secundul celor de la Dinamo Kiev: „E de nedescris ce se întâmplă în Ucraina. E inuman!”

>

Vezi și alte urmări din sport ale războiului din Ucraina:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.