Campionate

Lewandowski a rupt contractul cu o companie-gigant, acuzată că ar ajuta Rusia în războiul cu Ucraina » Sumă impresionantă pierdută de polonez

Robert Lewandowski/ foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 08 martie 2022

Robert Lewandowski (33 de ani), superstarul lui Bayern Munchen, a renunțat la contractul cu Huawei, companie chineză de telecomunicații. Decizia polonezului a venit la scurt după ce gigantul tehnologic a fost acuzat în presa internațională că ajută Rusia să se apere de atacuri cibernetice.

Golgeterul lui Bayern semnase recent un nou contract cu Huawei, valabil pe 3 ani, în valoare de 5 milioane de euro.

Lewandowski a renunțat la colaborarea cu Huawei

Deși a negat acuzațiile, Huawei rămâne în continuare una dintre puținele firme multinaționale care încă mai operează în Rusia, după invazia Ucrainei dictată de Putin. Lewandowski, care a militat pentru excluderea Rusiei din barajul pentru Campionatul Mondial, a luat atitudine și a renunțat la contractul de 5 milioane de euro cu sponsorul chinez.

„Este adevărat, am decis să rupem contractul de sponsorizare al lui Robert Lewndowski cu brand-ul Huawei”, a declarat Tomasz Zawislak, agentul atacantului, potrivit Interia Sport.

„Huawei Polonia regretă încheierea parteneriatului cu Robert Lewandowski. Suntem recunoscători pentru colaborarea de lungă durată și îi dorim mult succes în viitor”, se arată într-un comunicat oficial al companiei.

23 de milioane de euroeste salariul anual al lui Lewandowski la Bayern Munchen

Lewandowski a condamnat public invazia Rusiei din Ucraina

„Nu îmi pot imagina jucând un meci cu naționala Rusiei într-o situație în care agresiunea armată în Ucraina continuă. Fotbaliștii și fanii ruși nu sunt responsabili pentru asta, dar nu putem pretinde că nu se întâmplă nimic”, a scris Lewandowski pe Twitter, înainte ca Rusia să fie exclusă de FIFA din barajul pentru Campionatul Mondial.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.