Liga 1

Dănuț Lupu nu înțelege decizia lui Stoican: „Te-ai bătut cu pumnii în piept că faci, că dregi, și acum demisionezi?”

Flavius Stoican // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 08 martie 2022

Dănuț Lupu (55 de ani), fost jucător la Dinamo, a comentat vestea momentului din Liga 1: Flavius Stoican a plecat de la clubul alb-roșu și va fi înlocuit de Dusan Uhrin jr.

Lupu consideră că Flavius Stoican ar fi trebuit să rămână la cârma echipei. Fostul mijlocaș spune că Dusan Uhrin va avea nevoie de timp pentru a-și pune ideile în practică, în condițiile în care până la finalul sezonului nu mai este mult timp.

Lupu spune că nu ar fi acceptat să plece de la Dinamo în cazul în care s-ar fi aflat în locul lui Stoican.

Dănuț Lupu: „DDB nu are dreptul să pună și să schimbe antrenori”

„Nu sunt benefice aceste schimbări, la două luni să aduci alt antrenor.

Dacă Stoican a acceptat niște bani să plece, înseamnă că nu iubește Dinamo. Vă aduceți aminte declarațiile lui Stoican, când a venit la Dinamo? Eu, în locul lui, nu plecam! Stai, ai declarat ceva, te-ai bătut cu pumnii în piept, că faci, că dregi, și tu vii și-ți dai demisia. Înseamnă că cineva te-a convins să pleci”, a spus fostul fotbalist la Pro X.

Întrebat despre implicarea fanilor-acționari în decizie, aceștia fiind contestatari ai lui Stoican și susținători ai cehului Uhrin jr, Lupu a spus: „nici ceea ce fac suporterii Rapidului nu cred că e corect, dar nici ceea ce fac suporterii lui Dinamo”.

„De club răspunde cineva, Mureșan, domnul Zăvăleanu. Ăștia trebuie să pună antrenorii. DDB - jos pălăria pentru ceea ce a făcut pentru Dinamo - nu are dreptul să pună sau să schimbe antrenori”, a explicat el.

Dănuț Lupu: „Mi-aș fi dorit ca Stoican să rămână la Dinamo”

Lupu crede că Dinamo ar fi crescut cu Stoican în continuare la cârmă. Asta deși, în cele 9 etape în care a condus echipa, antrenorul în vârstă de 45 de ani a obținut o victorie și două egaluri, fiind învins de 6 ori.

„Pentru Dinamo, marea problemă nu e de antrenor. Eu mi-aș fi dorit ca Stoican să rămână. Stai o lună, două, cu noii jucători, îți dai seama de potențialul lor și apoi pleci. Vine Dusan, îi vor trebui și lui o lună jumătate, două. Păi, se termină campionatul în două luni!

În orice domeniu, atât timp cât ai continuitate, poți crește. Când schimbi antrenorul din două în două luni, bulversezi jucătorii, nu mai știu nici ei ce să joace!”.

Dacă Dusan nu o va salva pe Dinamo? Ce se va întâmpla? Cineva trebuie să răspundă pentru toate deciziile astea. 

Îmi doresc mai mult decât oricine ca Dusan Uhrin să reușească. Dar dacă nu o va face? 

E un antrenor care a salvat Dinamo, dar de ce a plecat? De ce pleacă? Acum nu sunt probleme financiare?

- Dănuț Lupu, fost internațional

Ce a declarat Flavius Stoican când a semnat cu Dinamo: 

Eu sunt gata să mă înham la muncă. Doar atât pot să spun: «Hai, Dinamo!». Vom face posibilul și imposibilul să continuăm în Liga 1!

N-o să caut alibiuri, că lotul e nu știu cum, că bate vântul dintr-o parte, că nu știu ce lot mi-a rămas, că nu s-au făcut puncte, c-o fi, c-o păți! Știu la ce mă înham. Știu că suporterii vor fi mulțumiți.

Programul lui Dinamo în play-out

  • Etapa 1: Rapid - Dinamo
  • Etapa 2: Dinamo - Sepsi
  • Etapa 3: Chindia - Dinamo
  • Etapa 4: Dinamo - FCU Craiova
  • Etapa 5: CS Mioveni - Dinamo
  • Etapa 6: Gaz Metan - Dinamo
  • Etapa 7: Dinamo - Clinceni
  • Etapa 8: FC Botoșani - Dinamo
  • Etapa 9: Dinamo - UTA

VIDEO » Cum vede Marius Niculae situația de la Dinamo

>

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.