Campionate

Discurs rar » Guardiola îl atacă pe Putin: „Omoară oameni nevinovați! NATO, SUA, UE unde sunt?! Au eșuat toți!”

+15 Foto
Pep Guardiola, tehnicianul lui Manchester City, l-a atacat direct pe Vladimir Putin, într-un discurs dur, rar întâlnit în lumea fotbalului, cu privire la războiul din Ucraina.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 09 martie 2022

Pep Guardiola, tehnicianul lui Manchester City, l-a atacat direct pe Vladimir Putin, într-un discurs dur, rar întâlnit în lumea fotbalului, cu privire la războiul din Ucraina.

Totodată, unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului pune la zid liderii lumii civilizate, în frunte cu NATO, SUA și Uniunea Europeană, pentru faptul că nu au preîntâmpinat războiul declanșat de Rusia.

VIDEO. Pep Guardiola: „Războiul din Ucraina e eșecul tuturor!”

Drama este că țări continuă să fie distruse pentru că o singură persoană decide că oamenii nevinovați trebuie omorâți. Lumea este în impas, dar tace! Nu mă refer la oamenii care protestează, ci la guvernele lumii civilizate care ar trebui să ia o decizie, să facă ceva!

Ce s-a întâmplat în Ucraina e un eșec al politicii, al economiei, eșecul tuturor! Ca să reduci cantitatea de ură cu care se vor confrunta generațiile viitoare ai nevoie chiar și de un secol. Ucrainenii nu vor uita niciodată ce au pățit. Nu vor uita că țara lor a fost distrusă după decizia unui om (n.r. - a lui Putin)

Imaginați-vă dacă s-ar întâmpla așa ceva în țările noastre. Să decidă un om și să vină să ne atace, să ne ucidă familia și prietenii. Pierzi totul și trebuie să fugi în altă țară din cauza unui om! Unde e NATO? Unde sunt Statele Unite? Unde este Uniunea Europeană? Este un eșec al ființei umane, un eșec al instituțiilor care ne conduc!”, a spus Guardiola, citat de Marca.

Noi muncim și plătim impozitele în lumea asta. Cei care ne conduc nu trebuie decât să prevină aceste evenimente. Sunt acolo doar ca să trăim puțin mai bine. Au eșuat!
Pep Guardiola, antrenor Manchester City

Oleksandr Zinchenko (25 de ani, fundaș stânga) e singurul ucrainean din lotul condus de Pep Guardiola la Manchester City.

FOTO. Război în Ucraina: imagini dure de pe front

VIDEO. Emil Caras despre situația fotbaliștilor blocați în Ucraina: „Cel mai greu îmi e să mă uit în ochii soțiilor când mă întreabă de ei”

>

Impactul războiului din Ucraina asupra sportului: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.