Liga Campionilor

Karim Benzema le-a spus jurnaliștilor secretul revenirii lui Real Madrid în fața lui PSG

+21 Foto
Karim Benzema / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 10 March 2022

Karim Benzema (34 de ani), omul care prin hat-trick-ul său a decis duelul Real Madrid - PSG, câștigat de spanioli cu 3-1, a vorbit despre mentalitatea care i-a ajutat pe Los Blancos să întoarcă soarta calificării și să avanseze în sferturile Champions League. 

Benzema a făcut meciul carierei cu PSG în returul „optimilor” Champions League. A reușit un hat-trick în decurs de 17 minute și a calificat-o pe Real Madrid în sferturile de finală, 3-2 la general.

Karim Benzema, după Real Madrid - PSG 3-1: „Când le iei mingea, când îi pui sub presiune, nu se pot conecta cu cei trei din față”

„Aveam nevoie de fani, iar această calificare este pentru ei. A fost un meci foarte dificil, dar am presat până la final și am meritat victoria. Am pierdut în tur, au avut 1-0, dar cu ajutorul acestor fani care ne-au susținut a trebuit să dăm totul până la final.

A fost un meci de Champions League greu, PSG-ului îi place să aibă mingea. Am controlat jocul în a doua repriză. Nu a fost o greşeală a lui Donnarumma. A fost presiune din partea întregii echipe.

Știam că e o echipă pe care, dacă o pui sub presiune, nu intră în panică, dar îi este mai greu. Când le iei mingea, când îi pui sub presiune, nu se pot conecta cu cei trei din față. Este problema tuturor echipelor care vor să joace mingea din spate. Când sunt presaţi, au probleme”, a spus Benzema, citat de Marca

Karim Benzema a scris istorie!

  • După aceste 3 goluri, Benzema a devenit al 3-lea golgeter din istoria Realului, cu 309 reușite. Tocmai l-a depășit pe Di Stefano (308). Îi mai are în față pe Raul (323) și Cristiano Ronaldo (450). 
     
  • În Champions League, Benzema (67 de goluri) l-a depășit în această seară pe legendarul Raul (66) și e al doilea cel mai bun marcator blanco din toate timpurile. Sub Ronaldo (105).
     
  • La 34 de ani și 80 de zile, Benzema e cel mai vârstnic jucător care reușește un hat-trick în Liga Campionilor.
     
  • Karim Benzema devine și primul fotbalist care înscrie în 18 ani calendaristici succesivi în Liga Campionilor (2005-2022).

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Real Madrid - PSG 3-1

+21 Foto
Real Madrid - PSG // foto: Guliver/gettyimages

Citește și alte știri despre Real Madrid: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.