Gimnastica

„Amintiți-vă de Hiroshima!” » O antrenoare din Rusia l-a amenințat pe șeful gimnasticii cu bomba nucleară

Morinari Watanabe, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 10 martie 2022

Marina Ulyankina, antrenoarea lotului național de gimnastică din Rusia, a avut o reacție deplasată după ce Federația Internațională a decis să îi suspende pe sportivii ruși și bieloruși, dar și pe oficiali, din orice competiție. 

Șeful Federației Internaționale de Gimnastică este Morinari Watanabe, un om de afaceri japonez. Așa că Marina Ulyankina a decis să întindă coarda și să îl amenințe pe oficial cu tragedia din al Doilea Război Mondial: „Trebuie să-i amintim lui Watanabe - Hiroshima și Nagasaki”, a scris rusoaica pe rețelele de socializare. 

Japonia s-a alăturat țărilor occidentale și a sancționat economic regimul Vladimir Putin. Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie și războiul continuă și astăzi. 

Proteste în favoarea Ucrainei în fața Domnului păstrat în aceeași stare, după bombardarea Hiroshimei în 1945, foto: Imago

Ce s-a întâmplat la Hiroshima și Nagasaki?

  • Statele Unite ale Americii au bombardat Hiroshima și Nagasaki pe 6, respectiv 9 august 1945, cu două bombe nucleare, în finalul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Se estimează că aproape 140.000 de locuitori din cei 350.000 din orașul Hiroshima au murit din cauza atacului, în timp ce în Nagasaki au fost 74.000 de victime;
  • Mulți oameni au murit la câteva zile, săptămâni sau ani după explozie, din cauza radiațiilor;
  • Cele două atacuri au dus la finalul războiului, japonezii semnând capitularea pe 14 august 1945. Sunt singurele bombe nucleare folosite în istoria lumii. 

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.