Tenis

Fotografia care face înconjurul internetului » Mesajul afișat de o jucătoare din Rusia la Indian Wells

Anna Kalinskaya / Sursă foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 10 martie 2022

Rusoaica Anna Kalinskaya (23 de ani, 90 WTA) a atras atenția în meciul său inaugural de la Indian Wells cu un mesaj împotriva războiului afișat pe încălțămintea sa.

Kalinskaya s-a calificat în turul secund profitând de abandonul franțuzoaicei Harmony Tan (91 WTA), care s-a retras la scorul de 2-6, 0-1. Pe durata meciului, camerele TV au surprins în mai multe momente modul în care jucătoarea din Rusia a ales să se exprime împotriva invaziei rusești din Ucraina. „Nu războiului”, scria pe încălțămintea jucătoarei născute la Moscova.

Medvedev și Rublev, mesaje împotriva războiului

Jucătorii de tenis din Rusia fost lăsați să concureze în continuare, dar fără a avea însemnele naționale, unii dintre ei exprimându-se împotriva războiului, cum au făcut Andrey Rublev sau Daniil Medvedev, dar fiind rezervați în privința unui mesaj privindu-l pe președintele Rusiei.

Mai mult, Medvedev, liderul ierarhiei ATP, a șters steagul Rusiei din descrierea de pe Instagram și a stârnit o reacție virulentă din partea fanilor ruși.

Anastasia Pavlyuchenkova, care a postat pe Instagram un mesaj antirăzboi și a intrat în direct la CNN, și-a șters postarea ulterior. 

Totuși, mai mulți sportivi ruși proeminenți și-au manifestat sprijinul în ultimele zile pentru acțiunile lui Vladimir Putin, care a invadat Ucraina.

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.