Liga 1

Grupul CFR-ului „bate” artiștii lui Becali! Cum arată Top 10 jucători din Liga 1

Grupul CFR-ului „bate” artiștii lui Becali! Cum arată Top 10 jucători din Liga 1

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 10 martie 2022

Clasamentul celor mai buni 10 jucători la finalul primei părți a sezonului e dominat de jucătorii FCSB-ului, dar CFR-ul a încheiat sezonul regulat prima, cu 14 puncte avans, și intră în play-off cu 7 puncte avans.

Prima parte a stagiunii 2021/2022 a intrat luni în istorie. În baza indexului InStat al fiecăruia, dar și a altor parametri, Gazeta a alcătuit ierarhia celor mai buni jucători ai momentului, un Top 10 care oglindește starea actuală a Ligii 1:

1. Clasamentul e dominat la vârf de FCSB, care are nu mai puțin de 4 jucători între primii 5, în vreme ce ai CFR-ului, 3 la număr, se poziționează de la locul 6 în jos. Cu toate astea, clujenii au trecut linia de sosire cu 14 puncte avans! Altfel spus, nu-i de ajuns să ai în rândurile tale cei mai talentați jucători. În fotbal, un sport de echipă, grupul rămâne decisiv. Iar campioana îl are și acum pe cel mai bun.

2. Florin Tănase e liderul "la zi" al Ligii 1, însă Gigi Becali n-a reușit să-l vândă nici măcar în Emiratele Arabe Unite! Un indicator pentru interesul tot mai scăzut al cluburilor de "afară" pentru fotbaliștii români.

3. Locul 2 ocupat de Octavian Popescu arată că "giuvaerul" FCSB-ului n-are nevoie de lobby-ul lui Gigi pentru a fi convocat la echipa națională. Punct!

4. Becali n-a greșit când l-a transferat pe Malcom Edjouma, de la FC Botoșani. Dar face o mare eroare acum, criticându-l. Locul 9 în Top 10 certifică valoarea franco-marocanului și creditează mai degrabă ideea că are nevoie doar de o perioadă de adaptare la FCSB.

5. CSU Craiova, plecată în acest sezon cu statutul de favorită la titlu, are doar un reprezentant în Top 10, în persoana căpitanului Nicușor Bancu. Ceea ce confirmă sezonul regulat sub așteptări al oltenilor, în ciuda seriei de 6 victorii consecutive din final și a locului 3 de pe care iau în piept play-off-ul.

6. O confirmare a utilității regulii U21 în Liga 1: doi jucători foarte tineri, Octavian Popescu (19 ani) și Claudiu Petrila (21 ani), au "răzbit" în Top 10. Popescu e chiar al doilea cel mai bun din campionat!

7. Valoarea nu ține cont de vârstă. Iar conștiinciozitatea în pregătire este esențială. Majoritatea fotbaliștilor prezenți în ierarhie, șapte la număr, sunt trecuți de 26 de ani. Doi dintre ei, Ciprian Deac, un fanatic al fitness-ului, și Igor Armaș, de la Voluntari, au chiar vârste respectabile: 36 de ani, respectiv 34.

8. Valoarea de piață a jucătorilor din Liga 1 a scăzut dramatic. Dacă Tănase încă e cotat binișor, la 5,5 milioane de euro, restul sunt la "second hand". Sub 2 milioane de euro!

Cei mai buni jucători din sezonul regulat

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.