Liga 1

Uhrin ar putea forța o schimbare importantă la Dinamo + Ce le-a transmis jucătorilor la prima întâlnire

Dusan Uhrin jr.

Articol de Viorel Tudorache  —  joi, 10 martie 2022

Dusan Uhrin, chemat de fani să salveze din nou Dinamo de la retrogradare, este adeptul sistemului 4-2-3-1, dar miracolul de anul trecut l-a realizat după ce a trecut la modulul 3-5-2.

Dusan Uhrin jr. (54 de ani) a fost readus de fanii-acționari din DDB ca un salvator. Suporterii dinamoviștii așteaptă ca tehnicianul ceh să facă miracole în play-out cu un lot care a reușit doar 5 puncte (o victorie și două egaluri) în cele 9 meciuri din 2022, sub bagheta lui Stoican.

Dusan Uhrin jr., salvatorul lui Dinamo

Cehul a rămas cu aura de salvator, după ce anul trecut i-a scos miraculos pe „câinii roșii” din groapă. La fel ca și acum, Uhrin a preluat echipa înainte de play-out, pe locul 8, de baraj, și a reușit să evite retrogradarea directă, după ce a obținut 17 puncte din 27 posibile (63%). 

Acum, Iuliu Mureșan estimează că ar fi nevoie de 75% din punctele puse în joc și de „indirecte” favorabile, pentru a evita barajul.

Sistemul salvator din 2021: Forțează cu 3 stoperi?

Dusan Uhrin jr., care debutează duminică, la Mioveni, cu Rapid, în cel de-al treilea mandat la Dinamo, a avertizat însă că salvarea directă va fi mult mai dificil de realizat decât anul trecut. 

Tehnicianul ceh este adeptul sistemului de joc 4-2-3-1. Numai că, anul trecut, după ce în primele trei runde echipa a obținut un sigur punct și a avut golaveraj 1-5, antrenorul ceh a renunțat la așezarea favorită și a trecut la modul 3-5-2. 

În sistemul cu trei fundași centrali, Dinamo a câștigat cele 5 meciuri la rând, care i-au asigurat, când nimeni nu mai spera, salvarea directă de la retrogradare. Acum, alb-roșiii au avut cea mai slabă apărare, cu 66 de goluri primite în sezonul regulat, și doar 4 victorii.

8,81 milioane de euroeste valoare totală a lotului actual al lui Dinamo, de aproape două ori mai mică decât sezonul trecut

A mai lucrat cu 8 jucători

La prima întâlnire cu jucătorii, Uhrin le-a transmis acestora să nu se mai gândească la locul din clasament, să joace fără stres și să dea 100% la antrenamente și în meciuri. Cam același discurs ca și anul trecut. Opt dintre ei l-au mai auzit: Eșanu, Filip, Andrei Radu, Răuță, Rici Grigore, Ehmann, Bani, Giani Crețu.

Echipa probabilă cu Rapid

Figueiredo - Ehmann, Jovanovici, Patriche - Buleică, Pierret, Răuță, Ivanov, A. Radu - C. Matei, Ivanovski

36 de meciuria adunat Uhrin pe banca lui Dinamo în precedentele două mandate: 18 victorii, 6 remize şi 12 înfrângeri

Rezultatele obținute de Uhrin jr. cu Dinamo, în play-out 2020/2021

Etapa

Meci

Așezare

Marcatori

1

Astra - Dinamo 0-0

4-2-3-1

-

2

Dinamo - UTA 0-1 

4-2-3-1

-

3

Gaz Metan - Dinamo 4-1 

4-2-3-1 

Sorescu

4

Dinamo - FC Voluntari 2-0 

3-5-2 

Bejan, Nemec

5

Viitorul - Dinamo 1-2 

3-5-2 

Morsay, Albentosa

6

Poli Iași - Dinamo 1-2 

3-5-2 

Sorescu, Morsay

7

Dinamo - Hermannstadt 2-0 

3-5-2 

P. Anton (2, pen.)

8

FC Argeș - Dinamo 1-2 

3-5-2 

Mihaiu, Sorescu

9

Dinamo - Chindia 0-0 

3-5-2

-

VIDEO Play-out, etapa 1 // Match Preview Rapid - Dinamo

>

Citește alte știri despre Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.