Nationala

Edi Iordănescu l-a contrariat pe Dan Petrescu: „A zis că îl convoacă? Mai joacă? Eu nu-l luam!”

Edi Iordănescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 11 martie 2022

Selecționerul Edi Iordănescu a spus azi că, în urma unei discuții purtate cu Ciprian Tătărușanu (36 de ani), portarul lui AC Milan a acceptat să revină între buturile naționalei la nevoie. Dan Petrescu, tehnicianul campioanei CFR Cluj, nu rezonează cu decizia.

VIDEO. Dan Petrescu: „N-aș lua un portar care nu joacă”

>

Întrebat despre subiect, Petrescu a fost surprins: „Să revină la echipa națională? Cred că nu mai joacă Tătărușanu. Era la Milan, nu? Selecționerul trebuie să știe, trebuie să aibă fler, să fie inspirat. Dacă apăra Tătărușanu, era clar, trebuia convocat, dar dacă nu a apărat... Dacă aș fi eu selecționer, n-aș lua un portar care nu joacă”.

Retras de la națională în noiembrie 2020, Tătărușanu e portarul de rezervă al lui AC Milan din septembrie 2020. Într-un sezon și jumătate, Tătă a bifat 14 meciuri în tricoul italienilor.

Tătărușanu, convins de Edi Iordănescu să revină la nevoie

Florin Niță, titularul incontestabil din ultima campanie de calificări, și-a pierdut locul de titular la Sparta Praga, în vreme ce Andrei Vlad, fostul titular al reprezentativei U21, nici nu mai prinde lotul la FCSB după o serie de gafe costisitoare.

„Nu este o situație foarte plăcută, subiectul portarilor este sensibil.

Portarul din ultima perioadă, Niță, care a fost în multe momente declarat omul meciurilor, cu evoluții foarte bune și apreciate, traversează o perioadă nu foarte bună. Avem și alți băieți cu probleme.

După Inter - Sassuolo am povestit un pic cu Radu și nu era foarte fericit, deși era încrezător. Este un portar cu foarte multe calități care poate asigura pe viitor poarta echipei naționale, dar nu joacă aproape deloc”, a spus selecționerul.

Edi Iordănescu: „Posibil să primim o mână de ajutor de la Tătărușanu”

>

Ulterior, Edi Iordănescu a dezvăluit că Ciprian Tătărușanu, portar retras din națională în noiembrie 2020, ar putea reveni în „tricolor”!

„Am avut o întâlnire amicală la Milano și cu Tătărușanu, a fost o discuție mai complexă. Am vrut să văd exact motivele pentru care a decis să se retragă, mai ales că noi am colaborat în trecut la Steaua și aveam o relație deschisă.

Am înțeles poziția lui. Vreau să păstrez intimă discuția, dar dacă va veni un joc foarte important, în care vom avea probleme mari la nivel de portar, cu 3-4 dintre cei urmăriți de noi cu probleme, atunci e posibil să primim de la Tătă o mână de ajutor.

A rămas să vorbim dacă un astfel de moment va veni. E adevărat că în valul 2 sunt portari foarte tineri, din competiția noastră, care au anumite probleme. E cazul lui Vlad care am văzut că nu se mai regăsește în lot pentru jocurile FCSB-ului. Din păcate, sunt multe lucruri care nu sunt la îndemâna staff-ului tehnic”, a afirmat Iordănescu.

Mai multe știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.