Liga 1

Salvați de magia lui Deac! CFR o învinge pe FC Voluntari și se distanțează la 10 puncte de FCSB

CFR a învins-o pe FC Voluntari, scor 3-1 / Sursă foto: Facebook@ CFR Cluj

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 12 March 2022

CFR Cluj a pornit cu dreptul campania pentru cel de-al cincilea titlu consecutiv în Liga 1. Nu fără emoții, „feroviarii” au învins-o pe FC Voluntari, scor 3-1, distanțându-se temporar la 10 puncte de FCSB, care joacă luni cu Farul.

Liviu Ciobotariu, tehnicianul oaspeților, dădea asigurări că echipa sa nu va face act de prezență la prima participare din istorie în play-off. Iar ilfovenii s-au ținut de cuvânt, surprinzând campioana în mai multe rânduri pe durata primei reprize. Extrem de activă în ofensivă, FC Voluntari a pus în pericol în mai multe rânduri poarta lui Hindrich. 

Pe rând, Rață, Nemec și Lopes și-au încercat norocul, dar poarta gazdelor a rămas intactă. În replică, CFR a irosit o ocazie mare, prin Susic, bosniacul finalizând defectuos dintr-o poziție ideală.

CFR Cluj - FC Voluntari 3-1. Ce rollercoaster după pauză!

Dan Petrescu a făcut două schimbări la pauză, iar meciul a căpătat cu totul și cu totul alt ritm în repriza secundă. Debeljuh a deschis scorul în minutul 50, după ce a apărut inspirat la finalizare la o centrare a lui Petrila. 

Croatul a marcat golul #30 în Liga 1, fiind al 16-lea străin din istoria campionatului care atinge această cifră. 

Când totul părea că se îndreaptă spre o victorie clasică a clujenilor, oaspeții s-au decis să complice serios socotelile CFR-ului. Profitând și de gafa uriașă a lui Susic - care i-a pus mingea pe tavă lui Cristi Costin - Voluntariul a egalat în minutul 71, provocându-i fiori reci perfecționistului Dan Petrescu. 

Deac, omul-simbol al clujenilor, decisiv în atâtea și atâtea rânduri de-a lungul anilor, a mai salvat-o o dată pe CFR Cluj. În minutul 78, a plasat chirurgical o minge în vinclul porții lui Mihai Popa. Golul a oprit definitiv avântul oaspeților, iar CFR a mai înscris o dată, prin Petrila, care a rezolvat partida pe contraatac. 

Execuția de senzație a lui Ciprian Deac / Captură Telekom Sport

CFR acumulează 41 de puncte și face un prim pas către cel de-al cincilea titlu la rând. În schimb, Voluntariul debutează cu înfrângere în play-off și se pregătește pentru o altă ciocnire dificilă: acasă cu CS Universitatea Craiova.

CFR Cluj - FC Voluntari 3-1

3.500 de spectatoriau asistat la partida din Gruia

CFR Cluj - FC Voluntari, echipe de start: 

CFR CLUJ: Hindrich - Cr. Manea, Yuri Matias, Burcă - Susic, Bordeianu, Boateng, Deac, Camora - Debeljuh, A. Păun
REZERVE: Sava, Fl. Ștefan, Dimitrov, Sigurjonsson, Chipciu, Neguț, Petrila, Omrani, Dugandzic
ABSENT: Al. Crețu (suspendat), Houri (accidentat)
ANTRENOR: Dan Petrescu

FC VOLUNTARI: M. Popa - Ricardinho, Tamaș, Armaș - I. Gheorghe, V. Rață. Droppa, Helder Tavares, Briceag - M. Lopes, Nemec
REZERVE: Râmniceanu, Achim, Andres, Al. Vlad, Golan, C. Costin, Tehe, Merloi
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

Stadion: CFR Dr. Constantin Rădulescu (Cluj-Napoca)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Marica Mihai Marius (Bistriţa)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.