Tenis

Simona Halep a explicat de ce s-a antrenat la Academia Mouratoglou și cum e relația cu noul antrenor: „Nu s-a mai întâmplat asta până acum”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 12 March 2022

Simona Halep a debutat cu dreptul la Indian Wells și a câștigat, în turul 2, meciul cu  Ekaterina Alexandrova (27 de ani, 52 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-2.

La conferința de presă de la finalul partidei, Halep a vorbit despre decizia de a se antrenat la Academia Mouratoglou din Biot (Franța) și despre antrenorul pe care-l are la Indian Wells și Miami, francezul Morgan Bourbon (29 de ani).

VIDEO Simona Halep: „Darren m-a împins să merg la Academia Mouratoglou”

„Am fost Academia Mouratoglou înainte să vin aici, am un antrenor și un sparring partener cu mine. Darren m-a împins să merg acolo, îl respectă mult pe Patrick Mouratoglou și mi-a zis că ar fi cea mai bună alegere cu mine. A fost o săptămână grozavă. Atmosfera e foarte plăcută. Am luat de acolo ce aveam nevoie. În plus, era și aproape de acasă.

Cu Morgan lucrez de o săptămână. E de treabă, știe tenis, dar nu pot spune mai multe. Încerc să-l cunosc mai bine.  Vorbim mult, pentru că încă nu ne știm. Eu am o rutină pe care vreau s-o păstrez, iar el s-a adaptat. Eu îl ascult când era ceva de spus. Nu am avut niciodată un antrenor mai nervos decât mine. E prima dată (n.r. râde). Îmi place să lucrezi cu antrenor mai în vârstă pentru că au mai multă experiență, dar acum e ceva nou și interesant. Vom vedea ce va fi.

Am vrut să stau fără antrenor, am făcut asta la două turnee, dar este destul de greu. Nu e ușor să ajustezi antrenamentele, iar înainte de meciuri e greu să fii singură. E mai profesionist să am pe cineva cu mine, dar acele două turnee m-au făcut să văd unde sunt și să vad ceea ce îmi trebuie. La Academie am văzut că am nevoie de un antrenor, e bine să ai lângă tine pe cineva care știe tenis”, a declarat Simona Halep.

Sincer, nu sunt aproape de cel mai bun nivel. Muncesc din greu, lucrez și am un plan. Din punct de vedere fizic, sunt foarte bine. E doar o chestiune de timp până când voi ajunge la nivelul la care am fost. Nu mă stresez 
– Simona Halep

  • Morgan Bourbon, care a mai colaborat și cu Benoit Paire, s-a reorientat către antrenorat după o carieră de jucător care a durat doar trei ani. Cea mai bună clasare a francezului a fost locul 1.104 ATP. În 2018, acesta a fost angajat la Academia lui Patrick Mouratoglou.

Rezumatul meciului Simona Halep - Ekaterina Alexandrova

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.