Stiri extrasport

Vitali Klitschko, amintiri șocante din copilăria petrecută în U.R.S.S: „Îmi spălaseră creierul. Trebuia să scriu zilnic asta”

Vitali Klitschko/ foto: Twitter Le Parisien

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 12 March 2022

Vitali Klitschko (50 de ani), primarul orașului Kiev, a ales să lupte pe front pentru țara sa, Ucraina, după invazia Rusiei. Fostul campion mondial din box și-a lansat un documentar, în 2011, împreună cu fratele său, Vladimir.

Vitali a oferit niște detalii absolut șocante despre copilăria sa din U.R.S.S. Acesta a povestit cum era „spălat pe creier” încă de la grădiniță și despre cum era învățat să urască Statele Unite ale Americii.

Vitali Klitschko: „Îmi spălaseră creierul”

„Îmi spălaseră creierul încă de când eram copil. În fiecare dimineață trebuia să scriu toate lucrurile rele despre America, pentru că era inamicul nostru. SUA era capitalismul, unde oamenii se tratau unii pe alții ca niște sclavi. Asta ni s-a spus de la grădiniță. Așa că, pentru mine, să merg acolo a fost ca o călătorie pe Lună", a spus Vitali Klitschko în documentarul său.

Fostul campion mondial a ajuns pentru prima dată în Statele Unite în 1990. Vitali a fost complet impresionat de viața din capitalism, iar la întoarcerea acasă i-a povestit totul tatălui său, Vladimir Rodionovici, un comunist convins.

„Tată, ne-au spus prostii toată viața noastră. Este o țară minunată, oamenii sunt foarte prietenoși”, i-a spus Klitschko tatălui său, care a avut însă un răspuns șocant: „Nu, ți-au arătat doar partea bună. Ei o folosesc ca propagandă. America este un loc oribil”.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.