Tenis

„Ești praf!” » Jignită la Indian Wells, Naomi Osaka a început să plângă: „Dați-mi microfonul!”

Naomi Osaka (24 de ani, 78 WTA) a izbucnit în lacrimi în meciul cu Veronika Kudermetova (24 de ani, 24 WTA), 0-6, 4-6 în turul 2 la Indian Wells.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 13 martie 2022

Naomi Osaka (24 de ani, 78 WTA) a izbucnit în lacrimi în meciul cu Veronika Kudermetova (24 de ani, 24 WTA), 0-6, 4-6 în turul 2 la Indian Wells.

Fostul număr unu mondial a fost jignită în primul set, la 0-1, de o persoană din tribune: „Naomi, esti praf!”.

Naomi Osaka, jignită din tribune la Indian Wells: „Dați-mi microfonul!”

Ceilalți spectatori din jurul femeii care ar fi insultat-o pe Naomi au cerut ca aceasta să fie îndepărtată, susțin comentatorii Tennis Channel, însă arbitrul de scaun a precizat că femeia nu a putut fi identificată, astfel că meciul a fost reluat.

Înainte ca Osaka să servească la 0-2, ea a început să plângă și a avut o cerere specială. A vrut să vorbească la microfon, dorința ei fiind însă respinsă de arbitru și supervizor.

  • Naomi Osaka: „Pot să-ți împrumut microfonul?” 
  • Arbitru: „Ce vrei să spui?” 
  • Naomi Osaka: „Vreau doar să spun ceva. Nu am de gând să înjur, doar că sunt supărată, mă apasă” 
  • Arbitru: „Nu s-a mai întâmplat chestia asta, am vorbit cu supervizorul și n-a fost de acord. Dacă se repetă incidentul, vom găsi persoana din tribune”

La interviul de după meci, câștigătoarea a 4 turnee de Grand Slam a avut lacrimi în ochi: „Am mai fost atacată și nu m-a deranjat cu adevărat. Dar să fiu atacată aici... Am urmărit un videoclip cu ce au pățit Venus și Serena Williams, aici, în 2001. Dacă nu l-ați văzut, ar trebui să-l urmăriți. Nu știu de ce, dar mi-a intrat în cap, iar acum s-a repetat”.

În mod normal, pierzătoarea nu vorbește la finalul unei partide de tenis, însă organizatorii au făcut o excepție pentru tenismena născută în Japonia și crescută în SUA.

Ce s-a întâmplat cu Venus și Serena Williams în 2001 la Indian Wells

  • Rusoaica Elena Dementieva l-a acuzat pe Richard Williams că a manipulat meciul dintre fiicele sale, Serena, pe atunci în vârstă de 19 ani, și Venus Williams.
  • Acuzația a luat amploare după ce Venus s-a retras, din cauza unei accidentări la genunchi, în semifinala împotriva Serenei cu doar câteva momente înainte ca aceasta să înceapă.
  • Iar fanii le-au huiduit atât pe Serena, cât și pe Venus Williams la Indian Wells 2001. Huiduielile și atacurile rasiste au continuat și în timpul finalei, când Serena a învins-o pe Kim Clijsters, în timp ce Venus și tatăl ei priveau din tribune.
  • După acel moment, surorile Williams nu au mai participat la Indian Wells timp de 14 ani, revenind în 2015.

Recent, Osaka a luat o pauză de la tenis, afirmând că se confruntă cu perioade de depresie.

Citește mai multe știri de la Indian Wells:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.