Campionate

Tragedii fără sfârșit în Ucraina » Fotbalist de 16 ani ucis de gloanțe, alt jucător e dispărut de două săptămâni!

Yevdochenko și mama sa și-au pierdut viața în războiul din Ucraina // foto: Twitter @Șahtior

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 13 martie 2022

Dmytro Yevdochenko avea 16 ani. A fost omorât în timp ce era evacuat din orășelul Brovary, de lângă Kiev. Yuri Tsapiy, 35 de ani, a dispărut din 27 februarie. Războiul din Ucrarina continuă să lase urme.

Lacrimi în Ucraina. Printre victimele războiului este încă un fotbalist. 

Rușii au deschis focul asupra civililor care erau evacuați

Dmytro Yevdochenko avea 16 ani, juca la echipa de amatori Atlet Kiev. El și familia sa erau evacuați din Brovary, un orășel din regiunea Kiev, situat în suburbia de est a Capitalei. 

Potrivit site-ului local Tribuna.com, rușii au deschis focul asupra civililor, Yevdochenko și mama sa pierzându-și viața, uciși de gloanțe. 

Yuri Tsapiy a dispărut din 27 februarie

Un alt jucător e dat dispărut. Din 27 februarie, nimeni nu mai știe nimic de Yuri Tsapiy, mijlocașul Viktoriei Mykolaivka, și nici de familia lui, scrie Football24.ua

Yuri Tsapiy, mijlocașul Viktoriei Mykolaivka

Tsapiy, 35 de ani, născut la Mariupol, evolua din 2020 la formația din liga a treia. Satul Mykolaivka este situat la 30 de kilometri distanță de Sumy, oraș din nord-estul Ucrainei, foarte aproape de granița cu Rusia, asediat încă de la începutul invaziei. 

Unul era comandant de tanc. Altul și-a pierdut viața în casa lovită de proiectil

Alți doi fotbaliști au murit în război. Vitaly Sapilo, fost junior la Karpaty Lviv, avea 21 de ani, era comandant de tanc. Dmytro Martinenko împlinise 25, era golgeterul lui FC Hostomel, echipa unui orășel aflat lângă Kiev. Un proiectil i-a lovit casa. El și mama lui s-au stins. Sora sa mai mică a fost rănită grav.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.