Campionate

Alarma lui Thomas Tuchel: „Jucătorii sunt speriați, îngrijorați” » Cardurile de credit, blocate! Îi ajută guvernul?

Thomas Tuchel // FOTO: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 13 martie 2022

Managerul lui Chelsea nu ascunde că atmosfera e apăsătoare în vestiar, după sancțiunile impuse clubului din cauza lui Roman Abramovich. 

Totuși, The Sun a dezvăluit ieri că The Blues ar putea fi ajutați de guvernul britanic pentru a putea încheia sezonul.

După 19 ani în care totul a funcționat la Chelsea, cu banii miliardarului Roman Abramovich, unul dintre oligarhii care au adunat sume uriașe în apropierea lui Vladimir Putin, situația e acum incertă la clubul londonez. 

The Times: „Cardurile de credit blocate”

Intrând sub sancțiunile impuse de guvernul britanic, care a „înghețat” întreaga avere a lui Abramovich în Insulă, gruparea albastră riscă să dea faliment mai devreme decât se estima inițial. Săptămâni, nu luni. 

Campioana Europei și a lumii funcționează momentan doar datorită unei „excepții” oferite de autorități, dar i se interzice să vândă bilete la meciuri (doar abonamentele mai sunt valabile), nu mai poate face transferuri sau prelungi contracte. A fost părăsită de mai mulți sponsori, printre ei Three și Hyundai. Iar băncile i-au blocat cardurile de credit, susține The Times.

Thomas Tuchel: „Unii băieți simt nesiguranță”

După ce The Guardian a scris că „atmosfera din vestiar e un haos", Thomas Tuchel a confirmat că jucătorii și membrii staffului tehnic se tem. „Unii băieți simt nesiguranță, alții sunt speriați, alții sunt îngrijorați. E normal și nu e vorba doar despre fotbaliști. Avem o mulțime de oameni în staff și în club îngrijorați, speriați, nesiguri”. 

Ajutor de 110 milioane de lire sterline? 

Totuși, The Sun a anunțat ieri că The Blues ar urma să primească un ajutor de la guvern, pentru a putea încheia sezonul. 110 milioane de lire sterline, aproximativ 131 de milioane de euro.

Managerul german crede că, odată ce sponsorul Three a suspendat contractul, The Blues ar putea avea un mesaj special pe tricouri: „Un mesaj de pace”. 

Thomas Tuchel: „Să găsim suficiente tricouri”

Tuchel are puterea să și glumească puțin: „Bine, înainte de toate trebuie să găsim suficiente tricouri pentru a putea intra pe teren, cu atâtea sancțiuni”. 

Concluzia sa: „Cât timp vom găsi suficiente tricouri și autocarul va avea rezervorul plin, vom rămâne la fel de competitivi”.

VIDEO Dan Petrescu, uimit de sancțiunile primite de Chelsea: „Ce vină are clubul?”

>

Citește alte știri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.