Liga 1

Arbitraj dezastruos în Sepsi OSK - CS Mioveni: eroare majoră la 1-1, care a stabilit învingătoarea: „Am tăcut, dar nu se mai poate”

Ștefănescu a fost călcat serios de Garutti // foto: captură DigiSport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 13 martie 2022

Meciul dintre Sepsi OSK și CS Mioveni, final 3-1, a fost marcat de o eroare majoră de arbitraj și a fost „presărat” cu alte decizii controversate ale brigăzii conduse de Horia Mladinovici. 

Condusă la pauză, 0-1, Sepsi OSK a întors scorul între minutele 79 și 86, prin două goluri ale lui Alexandru Tudorie.

Al doilea a fost marcat dintr-o poziție de ofsaid. În momentul centrării lui Mitrea, Tudorie se afla cu partea superioară a corpului în spatele ultimului jucător al oaspeților.

Tudorie, în ofsaid în momentul centrării lui Mitrea // foto: captură DigiSport

Poziția de ofsaid, vizibilă pe reluări, nu a fost sancționată de asistentul de pe acea parte, prahoveanul Ionel Valentin Dumitru.

Sepsi OSK - CS Mioveni: Mladinovici nu a „taxat” intrarea lui Garutti 

Minutul 47 al meciului de la Sf. Gheorghe. Marius Ștefănescu, autorul golului 3 al gazdelor, a intrat prin alunecare pentru a lovi balonul. Garutti, unul dintre fundașii din linia de 3 stoperi a oaspeților, a intervenit cu întârziere și l-a călcat pe Ștefănescu în zona tibiei.

Intervenția lui Garutti asupra lui Ștefănescu

„Centralul” Horia Mladinovici nu a oprit jocul. Astfel, Garutti a scăpat „basma curată”, nu a primit nici măcar cartonașul galben.

Ionuț Angheluță, comentatorul meciului pe postul DigiSport, a opinat că Garutti putea fi chiar eliminat pentru intervenția sa.

Ștefănescu a avut nevoie de intervenția echipei medicale, dar a putut continua în cele din urmă meciul.

Horia Mladinovici // foto: Imago Images

Argeșenii reclamă arbitrajul: „Nu se mai poate!”

Ionuț Balaur, cel care a deschis scorul la Sfântu Gheorghe, a fost primul care a acuzat maniera de arbitraj a lui Mladinovici.

„Am tăcut, dar nu se mai poate. Suntem o echipă muncitoare, nu vrem să ne mai ciupească! Suntem tratați precum o echipă mică, dar nu așa trebuie procedat. Pe merit am ajuns aici, pe merit am făcut 30 de puncte și vrem în continuare să fim în Liga 1. Frustrarea e mare”, a spus, vizibil supărat, Ionuț Balaur, fundașul argeșenilor.

Nu îmi place să le acord alibiuri jucătorilor, dar nu pot să nu le iau apărarea atunci când merită. Nu e doar în jocul ăsta, cu Craiova au fost două goluri din ofsaid și penalty neacordat la Buziuc. La UTA am avut penalty și eliminare, în schimb ia Balaur galben. 

Astăzi, golul 2 vine într-un moment foarte important, din ofsaid. Dacă tot e campionatul celor care strigă mai tare, putem spune și noi aceste probleme, cu bun simț. Indiferent de ceea ce se va întâmpla, jucăm până la capăt, încercăm să ne batem pentru locul 12. Lupta merge înainte. Dacă nu, vom juca baraj.

- Alexandru Pelici, antrenor CS Mioveni

CS Mioveni a contestat penalty-ul din prima repriză

O altă decizie nefavorabilă oaspeților: în minutul 43 al primei părți, la scorul de 0-1, gazdele au primit penalty după ce Sanoh l-a busculat pe Eder Gonzalez, aflat într-o incursiune în careul oaspeților.

Cu mijlocașul iberic îndreptându-se spre el, Sanoh a întins brațele și l-a împins pe adversar. Între cei doi jucători a existat un contact și la nivelul picioarelor.

Contactul dintre Sanoh și Eder Gonzalez a dus la acordarea unui penalty

Angheluță a contestat pe transmisiunea live și această decizie, opinând că nu se impunea acordarea penalty-ului.

Lovitura de la 11 metri a fost ratată de Bogdan Mitrea, al cărui șut a fost respins de portarul Iustin Popescu.

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.