Liga 1

Șumudică n-a nimerit-o la Rapid - Dinamo, în prima lui seară ca analist TV: „Am căzut în capcană”

Marius Șumudică / Captură Digi Sport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 13 martie 2022

RAPID - DINAMO. În prima apariție de când a devenit analist TV al postului Digi Sport, tehnicianul Marius Șumudică (50 de ani) a prefațat derby-ul Rapid - Dinamo, care se dispută în această seară, la Mioveni. Antrenorul paria pe un meci închis, cu goluri puține, însă după 11 minute din derby se marcaseră deja 3 goluri!

Șumudică n-a nimerit nici pronosticul dat în ceea ce-l privește pe Adrian Bălan. Atacantul despre care Șumi spunea înainte de meci că „nu e în formă”a înscris golul de 3-1, dintr-o lovitură liberă executată înșelător de la distanță.

Recunoscut pentru opiniile sale tranșante, vulcanicul Marius Șumudică s-a rezumat la a analiza alegerile tactice ale celor doi antrenori, Dusan Uhrin Jr. și Adrian Mutu. Dacă ultimul derby l-a prins pe stadion, în mijlocul ultrașilor, fostul antrenor al Rapidului a schimbat acum fișa postului, fiind temperat în declarațiile sale de dinaintea partidei. 

Ce a spus Șumudică la pauză, când Rapid o conducea pe Dinamo cu 3-1

La pauză, Șumudică a revenit asupra analizei sale: a recunoscut că s-a grăbit atunci când a anticipat un meci cu puține goluri.

Am căzut în capcană, am crezut că vor fi goluri puține. Au fost, totuși, trei goluri din faze fixe. Dinamo a marcat pe o neatenție a fundașilor rapidiști. 

Să mă ierte Dumnezeu, nu știu cum a luat Dinamo acele goluri. Portarul putea s-o respingă cu capul. A șutat Bălan de la 30 de metri, nu înțeleg ce a făcut Figuieredo. Am nimerit cu fundașii centrali ai lui Dinamo, dar n-am nimerit-o în ceea ce privește golurile”.

Ce a spus Marius Șumudică în studio, înainte de Rapid - Dinamo: 

„Cred că Dinamo are de suferit la fundașii centrali. E lipsă de experiență acolo. Dar nici Rapid nu cred că va pune multe probleme, Bălan nu e în formă. Mă aștept la un meci închis. Există posibilitatea ca domnul Uhrin să joace cu trei fundași centrali și sistemul să se transforme într-un 5-4-1, cu Cătălin Carp mai retras.

Cred că se vor marca goluri puține. Atenție, Rapid nu câștigă de foarte mult timp împotriva lui Dinamo. În ultimele 13 meciuri, Rapid n-a câștigat niciodată!

Rapid a suferit și cu Clinceni, a marcat destul de greu. Încă se vede că e o schimbare de antrenor și altă filosofie de joc. Mutu e un tip căruia îi place să plece cu construcția de jos, de la portar. Există posibilitatea ca, dacă va face un presing avansat, Dinamo să-i pună probleme Rapidului. Să vedem ce a pregătit Uhrin”, a spus Șumudică la Digi Sport. 

Echipele de start în Rapid - Dinamo

RAPID: H. Moldovan - Belu-Iordache, Săpunaru, Dr. Grigore, Morais - Kait, Albu - Al. Ioniță II, Moise, R. Ilie - Ad. Bălan
REZERVE: Drăghia, Acuna, Dandea, Goge, Stahl, Carnat, Pănoiu, Sefer, Marzouk
ANTRENOR: Adrian Mutu

DINAMO: Figueiredo - De Moura, Ehmann, Aloe, A. Radu - Carp - Torje, J. Rodriguez, Pierret, Grădinaru - Morar
REZERVE: Eșanu, R. Grigore, Giafer, Buleică, Bani, V. Borcea, Mihaiu, Măgureanu, Irobiso
ANTRENOR: Dusan Uhrin

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.