Atletism

Alexandru Novac a obținut aurul la suliță, în cadrul Cupei Europene din Portugalia

Alexandru Novac/ foto: Guliver GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 13 March 2022

Alexandru Novac (24 de ani), atletul român, a câștigat medalia de aur la proba de aruncare a suliței, în cadrul Cupei Europene de aruncări.

Duminică, în competiția din Portugalia, sportivul român a aruncat 80,49 metri, potrivit Agerpres. Aurul de la Cupa Europeană reprezintă ce mai bună performanță a sezonului pentru Alexandru Novac, atlet clasat pe locul 12 la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Alexandru Novac, aur la aruncarea suliței

Medalia de aur obținută de Novac reprezintă cea mai bună performanță a sportivilor români, duminică, la Cupa Europeană de aruncări. Alexandru Rareș Toader a terminat pe locul 8 la aruncarea greutății, cu 19,72 metri.

Bianca Florentina Ghelber a încheiat pe poziția a 11-a la proba de aruncare a ciocanului (67,4 m). Aceasta a obținut cel mai bun rezultat al unui atlet român la Jocurile Olimpice de la Tokyo, terminând pe locul 6 la aceeași probă.

Tot duminică, Ana Adela Stanciu a terminat pe 6 la aruncarea ciocanului Under-23, cu 62,37, mai scrie sursa citată. România a terminat ziua pe locul 8 în clasamentul pe medalii. Podiumul a fost alcătuit din Franța, Italia și Turcia.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.