Tenis

Simona Halep, victorie scurtă cu „Coco” Gauff la Indian Wells » Sorana Cîrstea o așteaptă în optimi!

Simona Halep // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 14 martie 2022

Simona Halep (30 de ani, locul 26 WTA) s-a calificat în optimile Indian Wells, după 6-3, 6-4 cu Cori Gauff (18 ani, 17 WTA). În următoarea fază, Simona o va întâlni pe Sorana Cîrstea!

Simona Halep a avut nevoie de o oră și 16 minute de joc pentru a avansa în faza optimilor la Indian Wells. „Coco” Gauff nu i-a făcut față unei versiuni solide la serviciu a Simonei, de neclintit în momentele cheie, cu 4/4 mingi de break salvate.

Simona Halep, în optimi la Indian Wells după 6-3, 6-4 cu Cori Gauff

În setul 1, Simona s-a distanțat grație unui break reușit la 1-1. Încă unul, la 5-3, a închis actul. Cel mai important moment al setului a avut loc la 4-3, pe serviciu Simonei.

Halep a început game-ul în cel mai rău mod posibil, s-a văzut condusă cu 0-40, dar a avut puterea de a reveni și a făcut 5-3 la general.

În setul secund, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4, moment în care Simona a rupt ritmul și a câștigat două game-uri consecutive.

4 duble greșelia comis Cori Gauff, față de 0 în dreptul Simonei

Următoarea adversară, Sorana Cîrstea

În optimi, Simona Halep o va întâlni pe Sorana Cîrstea, cealaltă româncă rămasă în competiție. Sorana a trecut în „16-imi” de Anna Kalinskaya, locul 90 WTA, scor 5-7, 6-1, 6-0, după două ore și 18 minute de joc.

Va fi primul meci între cele două jucătoare după aproape 12 ani, de la o victorie a Soranei la Cincinnati, 6-2, 6-4, în august 2010. Sorana conduce situația duelurilor cu Halep, 2-1 la general. Simona a câștigat tot în 2010, la Marbella, 6-4, 7-6 (4).

Ce a declarat Simona Halep după victoria cu Cori Gauff

E grozav să mă întorc aici, de fiecare dată când joc e o atmosferă minunată. Vreau să le mulțumesc tuturor pentru că au venit la meci, pentru că m-au susținut.

Nu e ușor să intri în ritm când bate vântul. Pe o parte a terenului trebuie să joci un stil de tenis, în cealaltă parte un stil diferit. E dificil să te adaptezi, dar știam că pot juca bine pe vânt, pentru că atunci când eram copil jucam bine împotriva jucătoarelor care lovesc puternic. Așa a fost și astăzi. Întotdeauna e important să te adaptezi și să încerci să joci. Nu contează cum joci, important e să câștigi.

Cel mai fericită sunt pentru că am fost calmă pe teren, nu am vorbit mult - e ceva la care lucrez -, dar și pentru că am avut plăcerea să joc aici.

Mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.