Tenis

Reacţia lui Daniil Medvedev după ce s-a cerut eliminarea rușilor din turneele ATP și WTA: „Eu doar respect regulile”

Daniil Medvedev/ foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 14 March 2022

Daniil Medvedev (26 de ani, 1 ATP) a câștigat primul meci în calitate de lider al clasamentului ATP, împotriva lui Tomas Machac (21 de ani, 158 ATP), în primul tur la Indian Wells.

Sportivul rus a vorbit după meci despre posibilitatea de a fi scos din circuitul ATP, așa cum a sugerat jucătoarea de tenis din Ucraina, Marta Kostyuk (19 ani, 54 WTA). 

Daniil Medvedev: „Eu doar respect regulile”

„Eu doar respect regulile, nu pot să fac altceva. În momentul de față, regula spune că putem juca sub steag neutru. Eu vreau să practic sportul meu preferat. Voi fi acolo să joc pentru fanii mei, pentru oameni, pentru mine. Tenisul este un sport individual. Până acum, sancțiunile mai puternice au fost adoptate în sporturile colective.

Să vedem cum evoluează situația. Eu mă bucur doar că sunt aici și că practic sportul pe care îl iubesc. Fanii au fost foarte buni cu mine în acest meci. Am primit aplauze, vă mulțumesc pentru primirea călduroasă”, a declarat Medvedev, potrivit Express.

Marta Kostyuk: „Mă doare de fiecare dată când ajung pe teren şi îi văd pe toţi aceşti jucători ruşi”

„Nu trebuie să fii implicat în politică pentru a te comporta ca o fiinţă umană. Toată lumea ştie ce se întâmplă. Mă doare de fiecare dată când ajung pe teren şi îi văd pe toţi aceşti jucători ruşi. Singura lor problemă în acest moment este că nu pot face transferuri de bani. Doar despre asta vorbesc! 

Acest lucru este inacceptabil în opinia mea. De ce se comportă astfel jucătorii ruşi? Nu am nicio explicaţie, habar n-am”, a spus Marta Kostyuk, după victoria din primul tur de la Indian Wells, scor 6-7 (5), 7-6 (6), 7-5, cu Maryna Zenavska (28 de ani, 68 WTA).

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.