Altele

A uimit lumea sportului în culorile Ucrainei, dar acum șochează: „Sunt rus, îmi susțin președintele și țara”

+15 Foto
Sergey Karjakin, în dreapta imaginii / FOTO: Imago-Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 14 martie 2022

Sergey Karjakin (32 de ani), unul dintre cei mai înzestrați șahiști ai ultimelor decenii, este pregătit să își riște cariera pentru a-l sprijini pe Vladimir Putin, președintele Rusiei, cel care a ordonat invazia din Ucraina. 

Sergey Karjakin a făcut primii pași în șah la vârsta de 5 ani, în Ucraina. La vârsta de 11 ani și 11 luni devenea maestru internațional. A cucerit titlul european la U10 și pe cel mondial la U12, toate sub stindardul Federației de la Kiev. 

A reprezentat Ucraina, dar acum susține invazia ordonată de Vladimir Putin

Din 2009, Karjakin reprezintă Rusia. A devenit campion mondial cu echipa în 2013 și 2019, stabilind și alte performanțe notabile. Al 18-lea jucător al lumii în acest moment, Sergey a fost autorul mai multor declarații scandaloase, numindu-l pe Volodymyr Zelenskyy, președintele Ucrainei, „criminal de copii”. Federația Internațională de Șah va discuta suspendarea lui.

Sergey Karjakin / FOTO: Imago-Images

„Nu îmi fac iluzii în privința deciziei pe care o va lua așa numita comisie de etică, formată din oameni care nu au nicio treabă cu șahul. Cel mai probabil mi se va lua șansa de a lupta pentru titlul mondial. Toate astea pentru că sunt din Rusia și îmi susțin președintele și țara”, a transmis Sergey Karjakin, potrivit Sport24.

4a fost cea mai bună clasare a lui Sergey Karjakin în clasamentul mondial, în iulie 2011

VIDEO Gică Hagi, discurs emoționant prin care cere pace în Ucraina

>

Vezi și alte urmări ale războiului din Ucraina: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.