Tenis

O regizoare de la Hollywood, criticată după remarca la adresa surorilor Williams: „Voi nu trebuie să concurați cu bărbați, așa cum fac eu”

FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 14 martie 2022

Jane Campion a fost extrem de criticată pentru o remarcă făcută la adresa surorilor Williams.

Originară din Noua Zeelandă, Jane Campion a primit premiul pentru Cel Mai Bun Regizor la Premiile „Critics Choice Awards” pentru filmul „The power of the Dog”, dar după discurs a fost criticată vehement.

„Venus și Serena, sunteți minunate, dar voi nu trebuie să concurați cu bărbați, așa cum fac eu”, a spus Jane Campion în timpul discursului, referire la cele două campioane prezente la eveniment datorită filmului despre tatăl lor, „King Richard”.

„Arogantă și ignorantă”

Imediat după, camerele TV au surprins-o pe Venus Williams stânjenită de declarația regizoarei, iar pe internet au apărut mai multe reacții dure la adresa lui Jane Campion.

  • „Jane, în timpul discursului, a spus către două femei de culoare că este mai asuprită ca ele. Asta este «peak white feminism» (n.r. - vârful feminismului concentrat pe femeile albe)”
  • „Jane Campion, fiica unui faimos director de teatru din Noua Zeelandă și a actriței Edith Campion, le explică Serenei și lui Venus prin ce provocări a trecut fiind o femeie albă dintr-o familie înstărită”
  • „Câtă aroganță și ignoranță la Jane Campion. Cine știe măcar puțin despre cariera Serenei și a lui Venus nu s-ar putea gândi la ceva atât de stupid și insultător”
  • „Jane: Vă mulțumesc. Acum lăsați-mă să atacă două femei de culoare care-și văd de treaba lor”

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.