Stranieri

Ultrașii ucraineni au izbucnit la adresa lui Mircea Lucescu: „Să plece!”

Mircea Lucescu o antrenează pe Dinamo Kiev din 2020

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 martie 2022

Mircea Lucescu (76 de ani), tehnicianul lui Dinamo Kiev, a fost taxat din nou de ultrașii campioanei din Ucraina, ca urmare a unui interviu acordat de „Il Luce” în presa din Italia.

Într-un continuu conflict cu propriul antrenor, suporterii lui Dinamo Kiev sunt deranjați de poziția adoptată de Lucescu pe tema excluderii sportivilor ruși din competiții. Lucescu s-a poziționat împotriva sancționării acestora, stârnind furia galeriei.

Ultrașii ucraineni au izbucnit la adresa lui Mircea Lucescu: „Să plece!”

„Mircea Lucescu a acordat astăzi un interviu presei italiene, unde a zis că ucrainenii și rușii trăiau ca frații și că războiul din Ucraina este doar o problemă politică, nu o problemă între popoare. Lucescu este împotriva sancțiunilor primite de sportivii și cluburile din Rusia.

Pentru noi, fanii lui Dinamo Kiev, toate faptele exprimate nu au fost o surpriză. De câțiva ani ne străduim să transmitem lumii că Surkis (n.r. patronul clubului) e o rușine pentru Dinamo, iar Lucescu trebuie să plece.

Sperăm ca măcar astăzi să se deschidă ochii celor care nu ne-au susținut poziția în tot acest timp”, au transmis ultrașii lui Dinamo Kiev, conform site-ului new.sport.ua.

În vârstă de 76 de ani, Mircea Lucescu se află pe banca lui Dinamo Kiev din vara lui 2020. Încă de la începutul mandatului său, „Il Luce” a fost contestat virulent de către suporteri, care nu au putut tolera trecutul românului pe banca rivalei Șahtior. Lucscu a antrenat de-a lungul carierei și în Rusia, la Zenit Sankt Petersburg.

Mircea Lucescu nu e de acord cu măsurile impuse împotriva sportivilor ruși: „În opinia mea, sportul ar trebui să unească oamenii”

Care au fost declarațiile care i-au deranjat pe ultrașii lui Dinamo Kiev? 

„În opinia mea, sportul ar trebui să unească. Este ca și cultura, ar trebui să nu aibe legătură cu politica. Am trăit războiul din 2014, când am fost nevoiți să plecăm din Donețk, și de atunci nu ne-am mai întors. Doi ani am jucat peste tot, dar niciodată acasă. Am crezut că s-a terminat așa, în schimb acum a început asta”, a declarat Mircea Lucescu, conform Tuttosport.

Nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla așa ceva, ucrainenii și rușii au trăit împreună ca frații. Acum problema este politică, nu știu cum se va termina, pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp și nu vor exista învingători. Nu ar fi trebuit să se ajungă la acest punct”, a mai spus Il Luce. 

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.