Liga 1

Momente uluitoare cu Lucian Rusandu » Un fotbalist povestește: „Un adversar mi-a rupt ligamentul și meniscul, iar arbitrul zicea să mă ridic”

Lucian Rusandu // FOTO: Imago

Articol de Costin Ștucan  —  miercuri, 16 martie 2022

Un fost fotbalist de Liga 2 a povestit că, în 2016, a fost victima unui atac brutal soldat cu ruptură de ligament și menisc. Lucian Rusandu nu a dat nici măcar fault.

Ionuț Mihălăchioae are 31 de ani și s-a retras în vara lui 2020 după o carieră petrecută la Liga 2. În noiembrie 2016, fundașul dreapta a simțit pe propria lui piele stilul inexplicabil de arbitraj al lui Lucian Rusandu.

Totul s-a întâmplat în minutul 8 al meciului Foresta - Juventus din Liga 2. Povestește Mihălăchioae pentru Gazetă: „A intrat un adversar la picioarele mele și m-a aruncat pe zgură. Mi-a rupt ligamentul și meniscul, iar Rusandu nu a dat nici măcar fault. Arbitrul îmi spunea tot mie: «Hai sus, hai la treabă!». Are un stil de nici nu se uită la tine. M-am ridicat, am reintrat, dar după câțiva pași nu mi-am mai simțit piciorul. M-am prăbușit, apoi au început durerile”.

Jucătorul originar din Bacău spune că la finalul meciului, întors în ghips de la spital, l-a confruntat pe arbitru. „Eram supărat că nu dăduse nici măcar fault. I-am zis: «Eu ce fac acum? Mie cine-mi plătește salariul? Sunt în ghips». Știți cum e cu jucătorii de la Liga 2, sunt buni doar când sunt sănătoși, apoi nu-i mai bagă nimeni în seamă. 

El mi-a răspuns: «Nu mă interesează. Așa am văzut eu.»" Frustrat, Mihălăchioae a mai făcut o încercare și l-a sunat pe arbitru a doua zi: „Mi-a răspuns că așa a interpretat el faza și că asta e”.

„Rusandu mi-a dat roșu pentru ținere de tricou”

Diagnosticul doctorilor a fost ruptură de ligamente și menisc la genunchiul stâng, iar fundașul a trebuit să stea pe tușă patru luni și jumătate, în timp ce Rusandu nu a fost reținut de la delegări. Cei doi s-au reîntâlnit pe gazon în 2019 într-un nou moment bizar.

„Eram la Aerostar și jucam un amical cu Sepsi la Sfântu Gheorghe, pe terenul sintetic. Rusandu era arbitru. Am intrat pe teren după pauză și imediat am bătut un aut. Am executat greșit, arbitrul a dat mingea lui Sepsi, au bătut repede, iar eu am tras de tricou un adversar. Rusandu mi-a dat roșu direct! Am rămas cu gura căscată. Am început să urlu la el: «Bă, tu ești sănătos la cap?». Mi-a zis doar: «Cu tine nu am ce vorbi!» Asta a fost tot, n-am înțeles nici până azi ce a fost în mintea lui”.

Mihălăchioae l-a revăzut pe Rusandu la televizor luni seară, în FCSB - Farul 2-0. Concluzia lui e una dură: „A stricat tot jocul. Rusandu ăsta nu are ce căuta în fotbal”.

VIDEO Florin Chivulete, după arbitrajul haotic al lui Rusandu în FCSB - Farul: „Se poate evita acest episod”

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.