Stranieri

Transferurile lui Cicâldău și Moruțan, ironizate în Turcia: „A stat mult să-i caute managementul clubului?”

Alexandru Cicâldău // FOTO: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 16 martie 2022

Transferurile lui Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan la Galatasaray au fost ironizate de un editorialist în Fotomaç: „Niciunul dintre ei nu a aterizat pe teren. Încă plutesc”.

Românii de la Galatasary nu sunt slăbiți de critici în presa din Turcia. Și după succesul din derby-ul cu Beșiktaș (2-1), Alexandru Cicâldău, folosit o repriză, și Olimpiu Moruțan, doar rezervă, au fost luați din nou în primire de un editorialist în ziarul Fotomaç. Erman Toroglu, 73 de ani, fost fotbalist turc și-n prezent analist sportiv, a criticat iarăși transferul celor doi.

„S-au evaporat banii?!”

„Un singur lucru nu înțeleg. Galatasaray a cumpărat doi fotbaliști români și a plătit 10-11 milioane de euro. A stat mult să-i caute managementul clubului? Acești bani s-au evaporat pur și simplu?! Pentru că niciunul dintre ei nu a aterizat încă pe teren. Ei se află tot într-un stadiu de plutire”, i-a ironizat jurnalistul pe jucătorii veniți de la CSU Craiova și FCSB.

Cicâldău și Moruțan au influențat 15 goluri

Cicâldău n-a mai marcat de aproape două luni, în timp ce Moruțan n-a mai pasat decisiv și nici nu a mai evoluat titular tot de-atunci. Are doar trei goluri și cinci assisturi în Turcia, cifre asemănătoare cu ale conaționalului său, cinci goluri și două servicii decisive. 

Numai cota lor de piață este în ascensiune, Alex a sărit de la 6 la 9 milioane de euro. Iar Olimpiu de la 2,8 la 6 milioane de euro din vara trecută până acum, deși au fost meciuri în care antrenorul Domenec Torrent l-a lăsat chiar în afara lotului, acuzându-l că nu se pregătește bine.

VIDEO Marin Barbu, despre posibila plecare a lui Cicâldău la Sampdoria: „S-ar putea să fie pe placul lui”

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.