Box

Bute, tot la Bucureşti

Articol de Marian Ursescu, Andrei Crăiţoiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Gigi Becali a promis că va da banii pentru organizarea viitorului meci al lui Bute, cel în care-şi va apăra centura IBF.

Campion mondial în versiunea IBF, la categoria super­mij­lo­cie, Lucian Bute trebuie să-şi apere titlul împotriva challe­nge­ru­lui Librado Andrade. Mexicanul şi-a cîş­tigat dreptul de a boxa cu cam­pi­o­nul român după ce l-a învins în me­ciul eliminator pe germanul Ro­bert Stieglitz, KO în runda a opta, pe 22 martie 2008.

Bute trebuie să-şi pună centura în joc în luna septembrie sau oc­tom­­brie, locul nefiind încă stabilit. Gigi Becali, patronul Stelei, a dis­cu­tat însă cu preşedintele FRB, Rudel Obreja, şi i-a spus acestuia că vrea ca întîlnirea lui Lucian să se dispute la Bu­cu­reşti. “Încerc să aduc meciul lui Bute la Bucureşti, pentru că a în­ce­put să-mi placă boxul după ce Adri­an Diaconu a ieşit campion. E po­sibil să se bată Bute aici, în Ro­mânia, lîn­gă fanii lui, voi încerca, iar dacă se poate, aici va boxa. Eu dau două mi­lioane de euro, o să vorbim cu te­le­viziunile, cu sponsorii, pro­ble­­me de organizare şi voi vedea. Am zis că dacă pierd din chestia asta patru-cinci sute de mii de euro nu e nici o problemă, pentru a vedea un campion la Bucureşti, aşa cum este Lu­cian Bute. Becali, cînd încearcă, mai şi reuşeşte să facă aşa ceva”, a spus Becali.

“M-aş bucura să pot boxa în Ro­mâ­nia. Cred că un meci cu An­drade, la Bucureşti, ar fi ceva de vis. Me­xicanul e un boxer foarte bun şi ar fi bine să-l înfrunt în faţa propriilor suporteri”, a declarat Lucian Bute.

Manageriat de Golden Boy
Librado Andrade are o echipă foarte solidă în jurul său. Mexicanul e ma­na­geriat de Golden Boy Promotion, firma lui Oscar de la Hoya. “Va fi foarte greu să aducem meciul la Bucureşti pentru că ei vor disputa la Las Vegas. E prea devreme însă să discutăm lucruri concrete. Vor fi niş­te discuţii preliminare între Interbox şi cei de la Golden Boy şi abia apoi vom şti mai exact. Dacă se va ajun­ge la licitaţie, ei au cîştig de cauză. Numai din bilete, într-un meci la Las Vegas, strîng două mili­oa­ne de dolari”, a declarat Cris­ti Gă­nes­cu, directorul de imagine al Interbox.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.