Tenis

Veste mare primită de Djokovic din Franța: „Nimic nu stă în calea participării lui la Roland Garros”

Amelie Mauresmo (42 de ani), directoarea turneului de la Roland Garros, a transmis că Novak Djokovic (34 de ani, 2 ATP) își va putea apăra titlul cucerit anul trecut. / FOTO: GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 16 March 2022

Amelie Mauresmo (42 de ani), directoarea turneului de la Roland Garros, a transmis că Novak Djokovic (34 de ani, 2 ATP) își va putea apăra titlul cucerit anul trecut.

  • Ediția din 2022 de la Roland Garros va avea loc între 22 mai și 5 iunie.

Novak Djokovic nu s-a vaccinat împotriva Covid-19 și a ratat turnee importante din această cauză. A fost exclus de la Australian Open și interzis în Statele Unite ale Americii, pentru Indian Wells și ATP Miami. 

Novak Djokovic, primit la Roland Garros

Sârbul a primit astăzi o veste bună din partea lui Amelie Mauresmo, directoarea competiției de la Roland Garros. Întrebată despre situația lui Nole, fosta lideră mondială a spus, potrivit ESPN: „În acest moment nimic nu stă în calea participării lui Djokovic la Open-ul Franței”.

Decizia vine ca urmare a ridicării restricțiilor de pe teritoriul Franței, în toate spațiile publice, cu excepția spitalelor și a mijloacelor de transport public. În aceste condiții, arenele pariziene ar urma să fie deschise la capacitate maximă pentru Roland Garros.

2 titluriare Novak Djokovic la Roland Garros, în 2016 și 2021

Reguli noi în tenis, începând cu Roland Garros 2022

ATP, WTA și ITF au decis schimbarea regulii tie-break-ului la turneele de Grand Slam. 

Începând cu Roland Garros (22 mai - 5 iunie 2022), meciurile în care scorul din setul decisiv va fi 6-6, se vor decide în urma unui super tie-break până la 10, cu o diferență de minimum două puncte (exemplu: 10-8, 10-7 etc).

VIDEO Rezumatul finalei Roland Garros 2021, câștigată de Novak Djokovic în fața lui Stefanos Tsitsipas

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.