Nationala

Pigliacelli la naționala României? Răspunsul categoric al lui Helmuth Duckadam

Helmuth Duckadam (62 de ani) a oferit un răspuns categoric atunci când a fost întrebat despre posibila convocare a italianului Mirko Pigliacelli la echipa națională.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 16 martie 2022

Helmuth Duckadam (62 de ani) nu crede că italianul Mirko Pigliacelli (28 de ani) poate fi o soluție pentru echipa națională a României.

La o zi după ce goalkeeper-ul celor de la Universitatea Craiova a anunțat că în vară își va lua cetățenie română și că se gândește să evolueze sub tricolor, fostul mare portar, Helmuth Duckadam, a analizat situația de la lot și a avut un mesaj ferm.

Helmuth Duckadam, categoric în privința lui Pigliacelli

„Sigur că își dorește să joace la echipa națională, ca orice jucător străin care și-a luat cetățenie. Dar eu cred că nu este cazul. Pigliacelli este un portar bun, își face treaba la Craiova”, a declarat Duckadam, la PRO X

M-am gândit să am dublă cetățenie. Deja am vorbit pentru lucrul acesta și o vom face. O vom face. În iunie cred că îmi voi lua cetățenia. Și sper, cu pașaportul, să am și eu o șansă la echipa națională. - Mirko Pigliacelli, portar CSU Craiova

Duckadam are încredere în portarii tineri

Fostul goalkeeper a analizat situația portarilor din Liga 1, iar printre remarcații acestuia au fost tinerii Popa, Vlad, Târnovanu și Hindrich. 

„Cred că scoaterea din lot a lui Vlad a fost o greșeală. Trebuia să fie pe bancă o etapă, două, îi trebuia încredere, e un portar de viitor. Cred că România stă bine la capitolul portari, îi avem pe Popa, Vlad, Târnovanu. Îmi place și de Hindrich de la CFR Cluj, e un portar foarte sigur. Să joci la o asemenea presiune și să o faci la fel de bine, este extraordinar. Sunt tineri, mai greșesc, dar trebuie să le dăm încredere în continuare. Doar așa portarii se maturizează”, a adăugat Helmuth Duckadam. 

VIDEO Edward Iordănescu, despre situația portarilor de la echipa națională: „Am avut discuții cu Tătărușanu”

>

Citește alte știri din sport:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.