Liga 1

Dezvăluire făcută în studioul GSP de un fost șef de club: „Am fost ofițer acoperit, dar cinstit, loial și corect! Niciodată n-am trădat pe nimeni”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 16 martie 2022

Romeo Pașcu, fost conducător la Bistrița, Baia Mare, FC Bihor, FCM Brașov, Astra și Petrolul și unul dintre numele grele din vechea Cooperativă, a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu”. A vorbit deschis despre gradul pe care-l are, despre Securitate și despre cele mai mari greșeli făcute în carieră.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Romică, tu ai lucrat și la FC Bihor.
- Ovidiu, pe vremea aia, la Oradea am avut parte de oameni deosebiți! De la prim-secretarul Blajovici la primarul orașului, Ioan Alecu, care în '87 a venit secretarul de partid. Era ofițer acoperit!

>

Romică Pașcu: „Am fost și eu ofițer acoperit, da. Așa a fost viața.”

- Tu ai fost ofițer acoperit?
- Am fost și eu, da. Așa a fost viața.

- Ai fost?
- Am fost, da! Pe vremuri, Miliția și Securitatea aveau un singur șef. La județele cu pondere erau generali, iar la județele mai mici erau colonei.

- Ce grad aveai, Romică?
- Nu pot să vă spun ce grad am avut. Am avut un grad deosebit, cel mai frumos grad...

- 37 cu 3!
- Ha, ha, ha! Am avut trei stele mari. Punct!

- Pe vremea aia, Securitatea conducea fotbalul?
- Nu, dar erau cluburile departamentale. Dinamo al Securității, Steaua a Ministerului Apărării. Eu când m-am dus la Oradea era un club pendinte de Steaua, de Ministerul Apărării. Când era frac-su lu' Ceaușescu ministru adjunct. Din club al Armatei l-am transformat în FC Oradea.

„Secretarul doi că era un vagabond și un idiot, un golan și jumate”

- Păi, și cine avea puterea?
- Atunci, toți președinții discutau cu prim-secretarii, în termeni foarte respectuoși, despre antrenori, despre jucători. Când aduceam jucători îmi trebuiau apartamente, serviciu pentru neveste, loc de creșă pentru copii. Făceam notă de problemă la prim-secretar. Eu nu discutam cu secretarul doi că era un vagabond și un idiot, un golan și jumate. Mi l-am pus în cap pe unul că am luat mașina primului-secretar, el n-a fost de acord, și-a vrut să mă bage la bulău. Dar n-a putut că am plecat de acolo. N-am făcut niciodată pușcărie. Doamne ferește!

- Sunt curios să aflu care e cea mai mare greșeală din cariera ta?
- Că mi-am ales în activitatea mea niște oameni care m-au trădat. În care am avut încredere și pe care i-am ajutat. Eu niciodată n-am trădat pe nimeni. Am fost cinstit, loial și corect! De-asta Dumnezeu mi-a ajutat. Am avut încredere în oameni pe care i-am adus de la sapă de lemn și m-au trădat! Am pierdut bani. Iar cea mai mare realizare a fost că am ajuns în Cupa UEFA.

Mihai Leu a fost momit de Securitate să-și toarne colegii: „Uite, tu ești un băiat cuminte, o să avem grijă de tine...”

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.