Liga 1

Adio, Liga 1! Clubul nu mai poate primi licența pentru sezonul viitor » Dinamo, sigură de locul de baraj!

Dinamo, principala beneficiară de pe urma deciziei // foto: Imago Images

Articol de Viorel Tudorache, Vlad Nedelea  —  Thursday, 17 March 2022

Tribunalul Ilfov a respins miercuri cererea de intrare în insolvență a clubului Academica Clinceni, locul 15 în Liga 1, a transmis instanța într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor. Șansele ca ilfovenii să obțină licența pentru sezonul următor al Ligii 1 au fost astfel spulberate, iar Dinamo își asigură locul de baraj! 

Academica Clinceni spera să intre în insolvență pentru a obține licența pentru următorul sezon, însă Tribunalul Ilfov a resprins cererea. Cu toate că mai pot face apel, ilfovenii nu mai au timp pentru a se încadra în termenul de licențiere prevăzut de FRF. 

Într-o reacție pentru GSP, Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, s-a resemnat cu ideea că Academica nu va primi licența: „Nu mai este nicio șansă, gata!”. 

Răspuns 43 Birp 2022 by Viorel Tudorache

Academica Clinceni nu a intrat în insolvență

Apelul e de durată, cel puțin două luni. Următorul termen ar putea fi în aprilie-mai. Trece perioada de a lua licența. Nu mai putem lua licența.

Situația poate fi deblocată doar dacă apare cineva și girează în numele clubului Academica cu un imobil, ceva. Atunci pot fi deblocate conturile din ANAF și plătite eșalonat datoriile în interval de 5 ani. E complicat, nu putem face operațiuni bancare. Clubul are de încasat sume importante, dar nu se pot efectua plăți . 

Curios ce se întâmplă în situația clubului Academica Clinceni. Club cu aceeași formă juridică cum avem în cazul Dinamo și a celorlalte cluburi aflate în insolvență cu datorii mari. Iar Academica cu o datorie mică nu poate intra în insolvență.

- Adrian Budeanu, primarul din Clinceni

Academica spera ca datoriile să îi fie reeșalonate prin insolvență, astfel încât să poată primi licența de participare în următorul sezon de campionat. Pentru ca acest lucru să se întâmple, un club trebuie să demonstreze la sfârșitul lunii aprilie că nu înregistra datorii la 31 decembrie anul trecut

Dosarele trebuie depuse la FRF până la 31 martie, iar cluburile au termen să își achite datoriile și să depună documentele care atestă asta până la 30 aprilie.

Datoriile clubului din Clinceni se ridică la aproximativ 900.000 de euro. „Datoriile la jucători sunt ceva mai mult de 200.000 de euro, restul sunt la ANAF, iar foarte puțin la creditori”, a mai spus primarul pentru GSP.ro. 

Dinamo, principala beneficiară de pe urma deciziei 

Dinamo este beneficiară directă a deciziei Tribunalului Ilfov. „Câinii roșii” se aflau în luptă directă cu Academica pentru poziția 14, prima care asigură prezența la barajul de salvare în Liga 1. 

Momentan, Academica are 7 puncte, două puncte în minus față de Dinamo. Pe ultimul loc, direct retrogradabil, se află Gaz Metan, care a rămas cu -1 puncte după depunctările cauzate de datorii.

Practic, Gaz Metan și Academica Clinceni sunt condamnate la retrogradarea directă! 

Mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.