Liga 1

Eroare de management la Craiova » Mare pierdere în iarnă pentru clubul lui Reghe și Rotaru

Mihai Roman II, noul responsabil cu golurile la Botoșani/ FOTO: Ionuț Tabultoc

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 17 martie 2022

Mihai Roman II le arată foștilor săi șefi, Laurențiu Reghecampf și Mihai Rotaru, că s-au despărțit prea ușor de el. În 10 meciuri la Botoșani a dat 5 goluri în 2022. Aproape cât Koljici, Markovici și Ivan la un loc!

În decembrie, când și-a făcut planurile pentru 2022, Laurențiu Reghecampf a trecut patru jucători pe lista neagră. Este vorba despre Mihai Bălașa, Matteo Fedele, Antoni Ivanov și Mihai Roman II. Toți și-au găsit locuri de muncă, dar dintre ei, cel mai bine a performat, paradoxal, ultimul!

Tocmai Roman, care venea după mai bine de un an pe tușă, ca urmare a unor probleme cu inima, a plecat în noul an ca din pușcă. Întors la FC Botoșani, unde mai jucase în 2018/2019, împrumutat de olteni, „vârful” în vârstă de 29 de ani a înscris 5 goluri în 10 partide de Liga 1. Adică un gol la 2 etape. Și se numără, meci de meci, printre cei mai buni jucători ai lui Marius Croitoru.

„I-ar fi fost greu”

Confruntat cu evidența, într-o recentă intervenție la Pro X, finanțatorul Mihai Rotaru a încercat o explicație: „Ar fi putut să ne ajute, dar am luat hotărârea împreună cu el să nu prelungim contractul, să meargă la Botoșani. I-ar fi fost greu să se impună în fața lui Koljici, a lui Ivan și a lui Markovici. 

I-ar fi fost greu aici, având în vedere că vine după această problemă medicală”. Numai că, în 2022, cei trei au înscris împreună doar 6 goluri în Liga 1. Unul mai mult decât Roman!

Koljici a bifat două reușite, una neregulamentară, cu mâna, la Sfântu Gheorghe, apoi a avut din nou probleme de sănătate, la spate. „Locotenentul” său, Markovici, a alternat luminile cu umbrele și în 10 apariții a punctat de trei ori. Iar Ivan, golgeterul echipei (11), a plusat la assist-uri, 5 la număr, dar cu golurile a rărit-o dramatic. Doar unul în 8 partide!

Peste foștii săi coechipieri

JucătorClubMeciuriAssist-uriGoluri
Mihai RomanFC Botoșani10-5
Jovan MarkovicCSU Craiova1023
Elvir KoljiciCSU Craiova512
Andrei IvanCSU Craiova851

„Conducerea și-a făcut datoria față de mine. M-au tratat exemplar cei de acolo, însă, după revenirea mea, nu am primit aproape nicio șansă. Au fost doar 30 de minute în Cupa României și de asta am ales să încheiem contractul pe cale amiabilă” 

MIHAI ROMAN II, pentru prosport.ro, la plecarea din Bănie

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.