Liga 1

LPF, răspuns categoric pentru Dan Petrescu: „Obiectivul Ligii este altul. Nu este vorba doar de munca jucătorilor”

Justin Ștefan

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 17 martie 2022

Dan Petrescu (54 de ani) a criticat în multe rânduri sistemul competițional din Liga 1, fiind nemulțumit că la finalul sezonului regulat punctajul echipelor este înjumătățit. Acesta și-a exprimat dezacordul printr-un discurs manifest, după ce a caracterizat campionatul ca fiind „unul fals”.

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, i-a oferit un răspuns antrenorului campioanei, după ce acesta a declarat că actuala strategie este în dezavantajul echipelor, munca fotbaliștilor fiind în zadar.

LPF, răspuns categoric pentru Dan Petrescu

Secretarul general al LPF a avut un mesaj clar pentru Petrescu, susținând prezenta configurație, cu sistem play-off, respectiv play-out, în dorința de a crea un campionat cât mai competitiv, în care suspansul să fie menținut până la ultimele jocuri.

„Din câte vedem cu toții, pare că problemele de la Clinceni sau Mediaș și-au găsit o rezolvare. Campionatul pare tot mai interesant, play-off-ul are miză, mai ales prin împărțirea punctelor. Tot am văzut acea discuție. 

Principalul obiectiv pe care o are o Ligă îl reprezintă echilibrul concurențial, nu este vorba doar de munca jucătorilor. 

Adică să nu știi de la începutul campionatului cine urmează să-l câștige, cine va merge în cupele europene sau cine va fi învingător la începutul meciului”, a declarat Justin Ștefan la Pro X.

În momentul de față nu avem alte informații. Cred că putem să ducem la capăt campionatul cu toate echipele, dar se poate întâmpla orice. Dar noi facem tot ce ține de noi să terminăm cu toate cele 16 echipe. 
- Justin Ștefan, secretar general LPF

Clasament play-off după înjumătățirea punctelor și disputarea etapei #1

VIDEO A fugit de războiul din Ucraina și acum vrea să ia titlul cu CFR » Lovro Cvek, primele declarații după transferul la Cluj

>

Citește mai multe știri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.