Stranieri

Ce au făcut stranierii în acest week-end » Alex Maxim, omul meciului pentru Gaziantep în duelul cu Galatasaray

Ce fac stranierii în acest week-end » Alex Mitriță, titular la PAOK // foto: Facebook @ PAOK

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 20 martie 2022

Cele mai importante informații de la meciurile stranierilor din acest week-end au putut fi urmărite în liveBLOG-ul GSP.ro.

Mihăilă a jucat o repriză la Atalanta

Valentin Mihăilă (22 de ani) a început din postura de rezervă partida jucată de Atalanta în deplasare, pe terenul Bolognei. Acesta a fost introdus pe teren la pauză, în locul lui Matteo Pessina. Echipa internaționalului român și-a adjudecat confruntarea, scor 1-0, grație reușitei lui Cisse, care a venit în minutul 82.

În urma acestui succes, Atalanta urcă pe poziția a cincea în Serie A, cu 51 de puncte, la egalitate cu AS Roma.

Alex Mitriță a contribuit la victoria lui PAOK

Răzvan Lucescu (53 de ani) l-a introdus încă din primul minut pe Alex Mitriță (27 de ani) în partida jucată de PAOK în deplasare, pe terenul lui AEK Atena. 

PAOK s-a impus cu scorul 1-0, grație reușitei lui Antonio Colak (50). Pasa decisivă a unicului gol a fost oferită de internaționalul român, care a evoluat până în minutul 67, atunci când a fost înlocuit cu Biseswar.

Alex Pașcanu, integralist la Ponferradina

Alex Pașcanu (23 de ani) a fost integralist în remiza obținută de Ponferradina în fața celor de la Eibar, scor 2-2. 

Gazdele de la Ponferradina au deschis scorul după doar cinci minute, prin Enrich. La capătul primelor 35 de minute de joc au rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Saverio. Cu om în minus, trupa lui Pașcanu și-a mărit ecartul până la pauză, intrând cu scorul 2-0 la vestiare. 

Vizitatorii, care au rămas până la urmă și ei în inferioritate, au restabilit egalitatea în actul secund, marcând în minutele 74 și 90+1.

Denis Drăguș a evoluat 20 de minute în tricoul lui Standard 

Denis Drăguș (22 de ani) a început rezervă partida pe care Standard Liege a jucat-o în deplasare, pe terenul celor de la Kortrijk. Internaționalul român a intrat pe teren în minutul 68, la scorul 0-0. Echipa sa s-a impus, scor 1-0, grație golului marcat de Amallah (77).

Alexandru Maxim, omul meciului în Gaziantep - Galatasaray 3-1

Gaziantep, cu Maxim și Toșca integraliști, a învins-o cu 3-1 pe Galatasaray, formație la care Moruțan a jucat 69 de minute, iar Cicâldău a fost rezervă.

Alexandru Maxim a fost omul meciului. A dat două pase de gol, iar în minutul 71, la 1-1, a transformat un penalty.

Gaziantep a ajuns la 40 de puncte și este pe locul 12, în timp ce Galatsaray e pe 15, cu 38 de puncte.

  • Moruțan a contribuit la golul prin care Galatasaray a deschis scorul, în minutul 34. Mijlocașul român a șutat din interiorul careului mare, șutul său a fost blocat de Alin Toșca, iar balonul a ajuns la Gomis, care l-a introdus în poartă.
  • În minutul 45+4, Gaziantep a egalat prin Papi Djilobodji, care a reluat din prima centrarea lui Alexandru Maxim din lovitură liberă.
  • Moruțan a fost schimbat în minutul 69
  • În minutul 71, Alexandru Maxim a marcat pentru 2-1 din penalty
  • Alexandru Maxim a fost din nou decisiv. A mai dat o pasă de gol pentru reușita lui Figueiredo, din minutul 81. Românul a primit o pasă în marginea careului, a driblat spectaculos doi adversari și a centrat perfect în fața porții, de unde Figueiredo a marcat.

George Pușcaș și Marius Marin au jucat în victoria celor de la Pisa

Pisa s-a impus pe teren propriu, scor 1-0, în fața celor de la Cittadella, în etapa #31 din Serie B. 

Marius Marin (23 de ani) a început partida titular și a fost înlocuit în minutul 87 al întâlnirii de Idrissa Toure. Celălalt român din lot, George Pușcaș (25 de ani), a fost rezervă și a fost introdus pe teren în minutul 71 în locul lui Ernesto Torregrossa.

În urma victoriei, Pisa urcă pe primul loc în clasamentul din Serie B, cu 58 de puncte, unul mai mult decât urmăritoarea AC Monza.

Trei români integraliști, dar învinși în Cracovia - Piast

Virgil Ghiță (23 de ani), Cornel Râpă (32) și Sergiu Hanca (29) au fost integraliști pentru Cracovia în meciul pierdut cu Piast, scor 0-1, în etapa 26 a campionatului Poloniei. 

În urma acestei înfrângeri, echipa românilor este pe poziția a 10-a, cu 32 de puncte.

Radu Drăgușin, rezervă neutilizată în Juventus - Salernitana

Radu Drăgușin (20 de ani), jucător împrumutat de Juventus la Salernitana, a fost rezervă neutilizată în meciul direct dintre cele două echipe. 

Ocupanta locului 4 din Serie A, Juventus, nu a avut emoții cu Salernitana, echipa de pe ultimul loc. Gazdele și-au adjudecat partida, scor 2-0, grație golurilor izbutite de Paulo Dybala și Dusan Vlahovic.

Răzvan Marin, titular cu AC Milan

Răzvan Marin a fost integralist cu AC Milan, 0-1. Unicul gol al meciului a fost reușit de Bennacer, în minutul 59. Milan e lider, cu 66 de puncte, 3 peste Napoli, iar Cagliari e pe 17, cu 25 de puncte, 3 mai multe decât Venezia, primul loc retrogradabil.

„Răzvan Marin, poate cel mai bun mijlocaș ale celor de la Cagliari. A încercat să dea un șoc, dar nu a reușit să producă efecte întotdeauna”, au scris cei de la Tuttomercatoweb, care i-au acordat nota 6 mijlocașului român.

Deian Sorescu, remiză la Rakow

Deian Sorescu (24 de ani) a fost integralist în remiza obținută pe teren propriu de Rakow în fața celor de la Legia, scor 1-1. Oaspeții au deschis scorul înainte de pauză, prin Wszolek, iar echipa internaționalului român a restabilit egalitatea din lovitură de pedeapsă, în minutul 71, grație lui Alvarez. Până la finalul întâlnirii, Rakow a rămas în inferioritate numerică, după ce Papanikolaou a văzut cartonașul roșu.

Dennis Man, integralist la Parma

Dennis Man (23 de ani) a fost integralist în meciul pe care Parma l-a jucat pe teren propriu cu Lecce, în etapa #31 din Serie B. Echipa românului a terminat partida la egalitate, scor 0-0, și rămâne pe locul 13 în clasament, cu 39 de puncte.

Deși nu a reușit să marcheze în duelul cu Lecce, internaționalul român a fost în atenția presei din Peninsulă, care a apreciat evoluția sa solidă. Jurnaliștii de la tuttomercatoweb.com i-au oferit lui Man nota 6, caracterizându-i prestația astfel: „Media dintre nota 5 pentru ocazia imensă ratată din prima repriză și nota 7 pe care o merită pentru presiunea constantă din banda stângă. Per total, totuși, rămâne un test pozitiv”.

Nici cei de la ParmaLive nu au trecut cu vederea peste jocul bun făcut de atacantul român și i-au acordat nota 5,5: „Atârnă greu, dat fiind rezultatul final, ocazia care trece la doi metri de poarta adversarilor în prima repriză. Prestația este în mod clar pozitivă, asezonată cu obișnuitele ruperi de ritm din stânga”.

Nedelcearu și Mogoș au pierdut în Serie B

Ionuț Nedelcearu (25 de ani) și Vasile Mogoș (29 de ani) au fost integraliști în partida jucată de Crotone în deplasarea de la Monza, pierdută scor 0-1. Gazdele au obținut victoria în minutul 90+5, grație reușitei lui Andrea Barberis. Fundașul român, Ionuț Nedelcearu, a fost avertizat cu cartonașul galben în minutul 40 al întâlnirii.

Victorie pentru Contra

Cosmin Contra a învins cu 3-0 ultima clasată din Arabia Saudită, Al Hazm. Formația sa, Al Ittihad, rămâne lider în campionat, cu 60 de puncte.

Citește alte știri despre stranieri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.