Europa League

Scenografie controversată a ultrașilor sârbi, la meciul cu Rangers » Atac la adresa SUA și NATO: „Să dăm păcii o șansă”

Fanii sârbi au etalat o scenografie specială la meciul dintre Steaua Roșie Belgrad și Rangers, scor 2-1, returul optimii de finală din Europa League. În tur, scoțienii câștigaseră cu 3-0 și au mers mai departe.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 17 martie 2022

Fanii sârbi au etalat o scenografie controversată la meciul dintre Steaua Roșie Belgrad și Rangers, scor 2-1, returul optimii de finală din Europa League. În tur, scoțienii câștigaseră cu 3-0 și au mers mai departe. 

Ultrașii sârbi, în special cei ai marilor rivale Steaua Roșie și Partizan, sunt recunoscuți pentru devotamentul și inventivitatea prin care reușesc să își facă glasul auzit. 

Scenografie controversată în Steaua Roșie - Rangers

Astăzi, în peluză au apărut mesaje de mari dimensiuni, în care fanii enumeră incursiunile militare, mai exact țara și anul, pe care Statele Unite ale Americii și aliații din NATO le-au făcut pe teritoriul altor țări. 

Suporterii sârbi au tras și o concluzie: „Tot ce spunem este că ar trebui să dăm păcii o șansă”.

În ultimele săptămâni, după ce Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina, mii de sârbi s-au strâns pe străzile din Belgrad pentru a-și arăta susținerea față de Rusia. Cele două națiuni sunt legate de o veche prietenie, popoare slave și ortodoxe la origini.

Inclusiv la meciul din Europa League, contra lui Rangers, mai mulți fani au întors drapelul Serbiei, astfel încât culorile să se potrivească cu cele ale Rusiei. 

Citește și alte știri din fotbalul european:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.