Stiri extrasport

Ce reprezintă crucea de pe tricoul purtat de Volodimir Zelenski în fața Congresului SUA » NU este simbol nazist

Volodimir Zelenski, în intervenția din Congresul SUA // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 18 martie 2022

Volodimir Zelenski (44 de ani) a purtat un tricou verde, militar, pe parcursul intervenției sale în Congresul Statelor Unite ale Americii. Piesa de vestimentație a președintelui Ucrainei avea un imprimeu cu o cruce - motiv de speculații intense.

Miercuri, Volodimir Zelenski s-a adresat Congresului Statelor Unite ale Americii, în încercarea de a solicita mai mult sprijin pentru a respinge invadatorii ruși.

Cu ocazia intervenției video, liderul ucrainean a îmbrăcat un tricou verde, militar, în aceeași notă cu stilul vestimentar pe care l-a adoptat de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Ce semnificație are crucea de pe tricoul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski

Tricoul președintelui Zelenski avea și un element inedit: o cruce, în zona inimii.

Mundo Deportivo scrie că respectivul simbol, o Cruce de Fier cu stema Ucrainei în centru, reprezintă emblema Forțelor Armate ale Ucrainei. Prin afișarea acesteia, Volodimir Zelenski trimite un mesaj de solidaritate cu toți militarii ucraineni aflați pe front, care își pun viața în primejdie în încercarea de a respinge invadatorii. 

Crucea purtată de Volodimir Zelenski nu este un simbol nazist

Regimul de la Kremlin a încercat să speculeze situația. A vehiculat ideea falsă că respectiva cruce ar fi un simbol nazist, din moment ce Crucea de Fier, cu o zvastică în centru, a reprezentat un însemn nazist pe parcursul celui de-al doilea Război Mondial. 

Spaniolii scriu că în cazul lui Zelenski nu e vorba despre așa ceva, președintele trimițând doar un mesaj de susținere pentru Forțele Armate ale Ucrainei, al căror comandant șef suprem este.

Mai multe știri despre războiul din Ucraina: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.