Ciclism

Alt aer pentru Simoni

Articol de Mitică Docan   —  joi, 24 aprilie 2008

Fostul dublu-cîştigător al Turului Italiei, Gilberto Simoni, este tentat să participe la Campionatele Mondiale de mountain bike disputate în Val di Sole (Italia) în perioada 17-22 iunie



"În momentul acesta, nu ştiu nici dacă voi participa, nici dacă voi sta acasă", a spus Simoni după ce a testat traseul. "Momentan mă gîndesc numai la următoarele curse în care voi participa, Giro del Trentino şi Giro d'Italia. Să particip la CM disputate în regiunea mea natală, Trentino, e un vis, dar vreau să fie un vis plăcut. Nu vreau să fiu doar un tricou cu număr ce trece prin Val di Sole. Din contră, vreau să fiu o stea a competiţiei şi să termin cursa ca în visele mele", a explicat Simoni.

Rutierul de la Serramenti Diquigiovanni a parcurs de două ori traseul împreună cu Silvano Janes, un rutier italian de cross country. Prima oară a luat pulsul fiecărei părţi din circuit, apoi a rulat rapid, în forţă, ca să îşi stabilească capacitatea de efort susţinut. După aceea, Simoni şi-a exprimat punctul de vedere: "E o cursă tehnică, frumoasă. Sînt anumite porţiuni în care se poate face diferenţa. E o cursă care scoate la vedere rutierii puternici. Agresivitatea va fi decisivă".

Rutierul italian de 36 de ani a cîştigat Campionatele Naţionale de Mountain Bike din Italia în 2006.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.