Stiri extrasport

Răzvan Raț ajută refugiații din Ucraina, însă a rămas cu un gust amar: „M-a surprins răutatea românilor”

Peste 400.000 de refugiați ucraineni au intrat în România de la începutul războiului / Sursă foto: Facebook@ Radio Delta

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 18 martie 2022

Răzvan Raț (40 de ani), unul dintre cei mai activi susținători ai refugiaților din Ucraina, spune că a rămas cu un gust amar cauzat de românii care au refuzat cu vehemență să găzduiască ucraineni fugiți din calea războiului.

Peste 400.000 de refugiați ucraineni au intrat în România de la începutul invaziei rusești. Aproximativ 100.000 dintre aceștia au rămas pe teritoriul țării noastre, însă nu toți au întâmpinat cea mai călduroasă ospitalitate. Răzvan Raț a dezvăluit ce l-a surprins negativ în ultimele săptămâni.

Răzvan Raț: „M-a surprins răutatea românilor”

„Aseară, pe la 23:00, căram baraje pentru niște prieteni pe care i-am relocat dintr-un apartament al meu în altul. Am găsit foarte greu o altă locație, pentru că aveau animale de companie și oamenii, agenții imobiliari, proprietarii, reacționau foarte rău.

În altă ordine de idei (...) pe mine m-a surprins răutatea românilor, unora dintre români. Sunam și spuneam că avem nevoie de un apartament sau o casă, ziceau «Să nu veniți cu ucraineni». Zic «Stați, domnule, că plătesc». Ziceau «Domnule, nu vrem să auzim de ucraineni».

Și nu unul! Din contră, au fost foarte mulți, cel puțin pentru ultimii pe care i-am relocat, am căutat trei săptămâni”, a declarat Răzvan Raț, la emisiunea „Liga Digi Sport”. 

Răzvan Raț, legături puternice cu Ucraina

Răzvan Raț este căsătorit cu Iulia, o ucraineancă din Donețk. Fostul căpitan al echipei naționale are rude atât în Donețk, de unde este soția sa, cât și din Lugansk, zonele care tocmai ce au fost declarate de ruși independente față de Ucraina.

Răzvan Raț (40 de ani), fundaș cu un deceniu petrecut la Șahtior Donețk, este alături de fotbaliștii ucraineni care au fugit din calea războiului.

Răzvan Raț a evoluat pentru Șahtior între 2003 și 2013. A cucerit 7 titluri în Ucraina și o Cupă UEFA. 

VIDEO Cosmin Bărcăuan, fost fotbalist la Șahtior: „Am prieteni în Ucraina care trec prin momente grele”

>

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.