Tenis

Ce a spus Simona Halep după eliminarea de la Indian Wells: „E prima săptămână în care am simțit asta”

Simona Halep a fost eliminată de la Indian Wells // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 19 martie 2022

Simona Halep (30 de ani, locul 26 WTA) a fost  învinsă de poloneza Iga Swiatek (20 de ani, 4 WTA, scor 6-7(6), 4-6., fiind eliminată de la Indian Wells.

La finalul partidei, Simona Halep a vorbit despre parcursul său la Indian Wells, declarând că prestațiile bune îi dau încredere în vederea următoarelor competiții.

Simona Halep, primele declarații după eliminarea de la Indian Wells

Mă bucur că din punct de vedere al nivelului de joc am fost aproape. E un mare plus și un pas înainte. Am luat, cu siguranță, foarte multă încredere din acest meci. 

Am fost foarte aproape. Este prima săptămână în care am simțit că revin la nivelul pe care vreau neapărat să-l ating din nou. A fost un meci bun pentru mine. Sunt recunoscătoare că pot juca din nou la acest nivel. E încurajator pentru viitor.

Cu siguranță primul set a fost unul dintre cele mai bune din acest an. Am avut multe șanse de a câștiga. E dureros când pierzi un astfel de set. Dar și dacă îl câștigam eram departe de calificarea în finală”, a spus Halep, potrivit Eurosport.

Simona Halep, eliminată de Iga Swiatek de la Indian Wells

Simona Halep nu a putut trece în semifinale de Iga Swiatek.  Meciul a început extrem de echilibrat, cu cele două jucătoare adjudecându-și serviciul până la 3-2 pentru Swiatek. Apoi, jucătoarea din Polonia a reușit să rupă echilibrul și s-a desprins. Într-o replică fantastică, Simona a câștigat 3 game-uri la rând! A avut serviciul la 5-4, dar n-a fost suficient.

Tie-break în primul act al întâlnirii, unde experiența sportivei noastre nu și-a spus, din păcate, cuvântul. Halep a ratat două mingi de set, i-a permis lui Swiatek să se impună după o oră de luptă, apoi și-a rupt racheta.

Problemele pentru Simona au continuat și în debutul setului secund, când a intervenit o accidentare cauzată de o întindere la coapsa piciorului stâng.  În consecință, Halep a încercat să scurteze punctele, a fost ajutată și de Swiatek, care a comis în continuare multe erori neforțate, însă sacrificiul româncei nu a fost răsplătit în final și pe tabelă. 

Simona a condus și în setul secund, cu 4-2, numai că jucătoarea de 20 de ani a revenit și a câștigat 4 game-uri la rând, calificându-se în finală.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep – Iga Swiatek, din semifinalele Indian Wells

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.