Tenis

Îi închid ușa în nas lui Djokovic » Încă un turneu la care sârbul nu poate participa

Novak Djokovic Foto:Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 21 martie 2022

Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) are din ce în ce mai multe probleme în a participa la turneele de tenis din circuit, după ce a refuzat să se vaccineze.

Novak Djokovic nu s-a vaccinat împotriva Covid-19 și a ratat turnee importante din această cauză. A fost exclus de la Australian Open și interzis în Statele Unite ale Americii, pentru Indian Wells și ATP Miami.

Acum, un alt turneu este gata să îi interzică sârbului participarea. Este vorba de turneul de Master 1.000, Canada Open.

Eugene Lapierre, directorul tuneului, a oferit un interviu în care spune că în acest moment Nole nu are drept să evolueze în Canada din cauza restricțiilor, însă regulamentul ar putea avea parte de modificări, astfel ca sârbul să poată juca.

„Nu ne grăbim să confirmăm regulile. Ne imaginăm că se vor face schimbări dacă situația se îmbunătățește, sau se înrăutățește. Vom vedea ce se întâmplă. Dar astăzi ar fi imposibil ca Novak Djokovic să vină în Canada și să joace în turneu. Însă, va trebui să aşteptăm”, citat de AS.

În acest moment, cetățenii străini trebuie să fie vaccinați împotriva Covid-19, pentru a intra în Canada.

Djokovic, primit la Roland Garros

Săptămâna trecută, Djokovic a primit însă vești bune din partea lui Amelie Mauresmo, directoarea competiției de la Roland Garros. Întrebată despre situația lui Nole, fosta lideră mondială a spus, potrivit ESPN: „În acest moment nimic nu stă în calea participării lui Djokovic la Open-ul Franței”.

Decizia vine ca urmare a ridicării restricțiilor de pe teritoriul Franței, în toate spațiile publice, cu excepția spitalelor și a mijloacelor de transport public. În aceste condiții, arenele pariziene ar urma să fie deschise la capacitate maximă pentru Roland Garros.

Astfel, Nole va putea să-și apere la trofeul câștigat anul trecut la Ronald Garros.

VIDEO Rezumatul finalei Roland Garros 2021, câștigată de Novak Djokovic în fața lui Stefanos Tsitsipas

Citește alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.