Campionate

Cenzură la Real Madrid - Barcelona » Ce s-a întâmplat în Rusia la El Clasico

+24 Foto
FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 21 martie 2022

Real Madrid și Barcelona s-au duelat duminică în cel mai așteptat meci din Europa, iar catalanii s-au impus cu 4-0.

El Clasico s-a văzut și în Rusia, dar mesajul afișat de producătorul partidei a fost cenzurat.

Cenzură la Real Madrid - Barcelona

Presa din Ucraina scrie că mesajul împotriva războiului dintre Rusia și Ucraina, „Stop Invasion (n.r- Opriți Invazia), a fost cenzurat. Astfel, cei care au urmărit meciul în Rusia pe serviciul de streaming care are drepturile de difuzare au văzut logo-ul „La Liga” în loc de mesaj.

Sus, mesajul afișat în întreaga lume. Jos, mesajul afișat în Rusia // FOTO: sport.ua

Și China a cenzurat un mesaj împotriva Rusiei

Recent, un alt episod de cenzură a avut loc în China, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice. Andrew Parsons, președintele Comitetului International Paralimpic (IPC), a ținut un discurs în timpul deschiderii oficiale a competiției, însă acesta a fost cenzurat de China, țară care a decis să nu sancționeze Rusia ca urmare a războiului din Ucraina. 

Potrivit USA Today, televiziunea de stat din China a făcut tot posibilul ca discursul lui Parsons să nu ajungă la populație. Astfel, când oficialul a condamnat războiul inițiat de Rusia, vorbele sale nu au fost traduse, iar când vorbea în engleză volumul a fost redus pentru a nu fi auzit de populația chineză.

„Trebuie și vreau să încep discursul printr-un îndemn la pace. Ca lider al unei organizații care se bazează pe incluziune, mă declarat terifiat de ceea ce se întâmplă în lume. „Secolul XXI este pentru dialog şi diplomaţie, nu pentru război şi ură. Armistițiul olimpic reprezintă o rezoluție ONU adoptată de 193 de state membre la Adunarea Generală a ONU. Trebuie să fie respectat şi onorat, nu încălcat”, a spus Parsons.

Acesta a ales să-și încheie discursul strigând „Pace!”, iar toată lumea prezentă l-a aclamat.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.