Stiri extrasport

Halucinant! Propunerea Rusiei, după ce a fost exclusă din toate competițiile: „Trebuie să dispară! Cine pedepsește pe cine?”

+15 Foto
Boris Paykin, membru în comitetul pentru Educație Fizică și Sport din Duma de Stat a Rusiei, are o cerere aiuritoare. Vrea ca toate competițiile sportive inter-țări să își schimbe denumirile obișnuite.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 21 martie 2022

Boris Paykin, membru în comitetul pentru Educație Fizică și Sport din Duma de Stat a Rusiei, are o cerere aiuritoare. Vrea ca toate competițiile sportive inter-țări să își schimbe denumirile obișnuite. 

Peste 30 de Federații Internaționale interzic prezența rușilor, iar 12 permit participarea doar dacă sportivii acceptă îndepărtarea drapelului. Măsurile au venit ca urmare a recomandării Comitetului Olimpic Internațional. 

Cererea aiuritoare a rușilor: „Excluderea cuvintelor «mondial» și «pace»”

Boris Paykin, un înalt oficial în Duma rusească, le transmite șefilor Federațiilor Internaționale că nu mai pot organiza „Campionate Mondiale”, cât timp țara lui nu participa la competiții. 

„Reprezentanții sportului mondial ar trebui să ia în calcul redenumirea competițiilor internaționale, excluderea cuvintelor «mondial» și «pace». 

Dacă sportivii ruși nu pot participa, atunci cum e o competiție mondială? Cine pedepește pe cine? Pe cine vor să sancționeze?”, a transmis Boris Paykin, potrivit agenției rusești RIA Novosti.

Recomandările Comitetului Olimpic Internațional

  • Pentru a preteja integritatea globală a sportului și pentru siguranța participanților, Comitetul Olimpic Internațional recomandă tuturor Federațiilor Sportive Internaționale și tuturor organizatorilor de evenimente să nu invite sau să permită participarea sportivilor din Rusia și Belarus
  • Când acest lucru nu va fi posibil din motive organizatorice sau legale, organizatorii trebuie să împiedice ca sportivi din Rusia și Belarus să să concureze sub numele țărilor lor direct împotriva sportivilor din Ucraina. Ei pot participa ca indivizi, dar fără simbourile țării și fără drapel
  • Comitetul Olimpic menține recomandarea urgentă ca niciun eveniment sportiv să nu fie organizat pe teritoriul Rusiei sau Ucrainei”.

VIDEO Emil Caras, secundul celor de la Dinamo Kiev: „E de nedescris ce se întâmplă în Ucraina. E inuman!”

>

Vezi și alte urmări ale războiului din Ucraina:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.