Campionate

Roman Abramovich, tot mai aproape să vândă Chelsea! Rusul are 3 oferte pe masă

Roman Abramovich, tot mai aproape să vândă Chelsea // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 22 martie 2022

Chelsea va schimba oficial proprietarul în curând, tranzacția fiind în linie dreaptă.

După 19 ani, Roman Abramovich e forțat să se despartă de Chelsea din cauza sancțiunilor impuse de Guvernul din Marea Britanie, ca urmare a legăturii cu Vladimir Putin. 

Abramovich are 3 oferte pentru Chelsea

Raine Group, banca americană care are ca misiune vânzarea clubului, a anunțat că va restrânge în această săptămână lista ofertanților la trei. Compania agreată va fi prezentată guvernului britanic, ce va elibera o licență specială pentru ca afacerea să poată fi realizată.

Ultima propunere a fost făcută de Centricus, o companie globală de investiții cu sediul la Londra.

3,3 miliarde de eurocere Abramovich pentru Chelsea

Chelsea riscă insolvența și depunctarea

Situația clubului londonez este una complicată. Toate activele lui Roman Abramovich, inclusiv cardurile bancare ale clubului, au fost înghețate. Lui Chelsea i s-a interzis și să transfere fotbaliști în perioada de mercato din vară. Jucătorii aflați sub contract în prezent sunt plătiți cu milioane de lire/săptămână, însă clubul nu mai produce bani.

Astfel, dacă Abramovich nu vinde clubul cât mai repede, Chelsea ar urma să intre în insolvență și ar fi depunctată cu 9 puncte, complicând foarte tare situația din clasament. Londonezii sunt pe 3 în acest moment, cu 59 de puncte, la 11 distanță de liderul Manchester City.

„Vânzarea clubului nu va fi una accelerată, deoarece va urma un proces echitabil. Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut. Niciodată nu a fost vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci doar despre pasiune pură pentru joc și club. Toți banii strânși vor merge către victimele războiului din Ucraina. Vom furniza fonduri pentru nevoile urgente și imediate ale victimelor, precum și sprijinirea activității de recuperare pe termen lung”, afirmase Abramovich.

VIDEO Cele mai tari goluri marcate de Eden Hazard la Chelsea

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.