Liga 1

Anunț-șoc făcut de Becali: căpitanul lui Dinamo Kiev și două vedete de la Șahtior vin la baza FCSB! „Am vorbit cu Lucescu, semnează pe două luni!”

Gigi Becali, patronul FCSB, e gata să transfere pentru finalul sezonului 3 jucători, căpitanul de la Dinamo Kiev și alți doi fotbaliști de la Șahtior.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 22 martie 2022

Gigi Becali, patronul FCSB, e gata să transfere pentru finalul sezonului doi jucători din Ucraina, căpitanul de la Dinamo Kiev, Sergiy Sydorchuk (30 de ani, mijlocaș defensiv), și unul dintre fotbaliștii de la Șahtior: Taras Stepanenko (32, „închizător”) și Sergiy Kryvtsov (31, stoper).

  • CONTEXT: La rugămintea lui Mircea Lucescu, FCSB a acceptat să cazeze echipa U19 a celor de la Dinamo Kiev, care va disputa în România meciul cu Sporting din „optimile” UEFA Youth League. Pe lângă jucătorii U19, la baza FCSB vor ajunge și 3 vedete din fotbalul ucrainean, tot prin intermediul tehnicianului de la Dinamo Kiev.
  • În timpul legii marțiale, bărbații între 18 și 60 de ani sunt obligați să rămână în țară, excepție făcând cei care au minimum trei copii. Sydorchuk, Stepanenko și Kryvtsov au toți cel puțin 3 copii, astfel că au putut părăsi Ucraina.
  • În contextul războiului din Ucraina, jucătorii din țara vecină NU mai sunt considerați extracomunitari și pot semna „la liber” cu cluburile din România până în vară.
  • Deși Gigi Becali a anunțat că toți 3 pot semna, noul regulament FIFA prevede că o echipă poate aduce cel mult doi jucători din Ucraina.

FCSB. Gigi Becali vrea 3 jucători din Ucraina

„M-a sunat Mircea Lucescu și m-a rugat dacă putem și avem posibilitatea să găzduim echipa de tineret a lui Dinamo Kiev. Mi-a spus și de 3 jucători care să se antreneze la noi, jucători din echipa națională a Ucrainei. Am spus da, am zis că nu vreau bani, vreau să ajut”, a declarat Becali în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Apoi, Gigi a continuat: „E posibil ca acest favor să se întoarcă printr-un contract pe două luni cu acești 3 jucători, căpitanul de la Dinamo Kiev și cu încă doi jucători de la Șahtior, care stau acum în Pipera, pentru că ei au putut să plece, au 3 copii și nu erau forțați să rămână în Ucraina.

De joi se vor antrena cu echipa noastră. Ăștia 3 vor să se antreneze cu noi. Dacă vor să se antreneze, nu e mai bine să se antreneze și în meci? Mircea Lucescu mi-a zis că vor. Se antrenează cu noi, dar vor juca și meciuri oficiale. Mâine dimineață vine Mircea cu băieții ăștia 3, la 10:00, mă iau de acasă, mergem la bază, să vadă baza. Nu le dau niciun salariu. Ei sunt de acord, să joace meciuri oficiale, să se pregătească. Semnează pe două luni!”.

Poate semnăm doar cu doi dintre ei, vom vedea. Dacă vin, vor să joace, e clar. Ei de-asta vin. Dacă nu-i semnăm, atunci eu îi las să se antreneze și gata. Dacă nu vor să vină să joace, asta e.
Gigi Becali, patron FCSB

Conform noilor reguli FIFA, FCSB poate aduce în această perioadă cel mult doi jucători din Ucraina. Cele mai mari șanse să semneze le au Sydorchuk, căpitanul lui Dinamo Kiev, mijlocaș defensiv, cel mai important nume dintre cei trei, și Kryvtsov, fundaș central, care poate întări centrul defensivei. Stepanenko, celălalt jucător de la Șahtior, evoluează pe același post cu Sydorchuk, iar FCSB folosește în acest moment sistemul 4-3-3 cu un singur închizător.

JUCĂTORII DORIȚI DE GIGI BECALI LA FCSB

Sergiy Sydorchuk (Dinamo Kiev)

Sergiy Sydorchuk (în stânga)
  • 30 de ani;
  • e căpitanul lui Dinamo Kiev și unul dintre fotbaliștii exponențiali din formația lui Il Luce;
  • evoluează pe postul de mijlocaș defensiv și are 47 de selecții și trei goluri în naționala Ucrainei;
  • cota de piață conform Transfermarkt: 5 milioane de euro

Taras Stepanenko (Șahtior Donețk)

Taras Stepanenko
  • 32 de ani;
  • evoluează pe postul de mijlocaș la închidere;
  • e unul dintre fotbaliștii reprezentativi de la Șahtior Donetsk, pentru care evoluează încă din 2010;
  • cota de piață conform Transfermarkt: 6 milioane de euro

Sergiy Kryvtsov (Șahtior Donețk)

Sergiy Kryvtsov
  • 31 de ani, fundaș central;
  • evoluează din 2010 la Șahtior și are 30 de selecții în naționala Ucrainei;
  • cota de piață conform Transfermarkt: 5 milioane de euro.

Cum ar putea arăta FCSB cu aceste transferuri: Târnovanu - V. Crețu, KRYVTSOV, Vinicius, Radunovic - Olaru, SYDORCHUK, Fl. Tănase - Cordea, Mamut, Oct. Popescu

VIDEO. Dumitru Dragomir, uluit după FC Argeș - FCSB: „Doamne, ferește!”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.