Nationala

Gigi Becali surprinde: „Edi a procedat corect, Olaru nu era de luat la națională”

FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 23 martie 2022

Gigi Becali (63 de ani), finanțatorul celor de la FCSB, e de părere că selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) a luat decizia corectă când l-a lăsat pe Darius Olaru (24 de ani) în afara lotului pentru meciurile amicale cu Grecia și Israel. 

  • Edi Iordănescu va debuta pe banca României pe 25 martie, de la ora 20:15, în Ghencea, împotriva Greciei. Urmează un test Israelul, marți, 29 martie, la Netanya. Partidele vor putea fi urmărite live pe GSP.ro și în direct la TV pe Pro X.

Darius Olaru a avut prestații entuziasmante în luna martie, în victoriile obținute de FCSB cu FC Voluntari (1-0), Farul (2-0) și FC Argeș (3-2), dar Edi Iordănescu nu l-a convocat pentru primele două meciuri ale mandatului său.

Surprinzător, Gigi Becali i-a dat dreptate selecționerului în fața jucătorului său: „Olaru e mai bun decât Tavi Popescu și Tănase acum. Dar e de înțeles și Edi. Olaru a avut Covid, accidentare. Nu a fost chiar așa în formă. El acum, în ultimul meci, a jucat bine. Înainte, 5-6-7 meciuri, nu era de luat. Îl va lua în viitor, o să vedeți!”.

Darius Olaru, favoritul fanilor în sondajul GSP.ro: 66% îl voiau la națională

Fanii naționalei au altă unitate de măsură în cazul lui Darius Olaru. În urmă cu două zile, GSP.ro a inițiat un sondaj cu întrebarea: „Ar fi trebuit Edi Iordănescu să îl cheme pe Darius Olaru la echipa națională?”.

Dintre cei peste 7.600 de votanți, 66% au ales varianta: „Da, este cel mai în formă mijlocaș din Liga 1”. Ceilalți 34% au considerat că selecționerul a avut soluții mai bune.

Doar Maxim e peste Olaru

Olaru nu va fi la națională, în schimb, Edward a ales alți 5 jucători care evoluează fix pe poziția lui la mijlocul terenului, cea de inter. Unul singur e din Liga 1, Mihai Bordeianu, restul provin din străinătate:

JucătorEchipă Pe ce post joacă
BordeianuCFR Clujinter în sistemul 4-3-3
CicâldăuGalatasarayinter în 4-3-3 sau al doilea atacant în 4-2-3-1
R. MarinCagliariinter în modulul 3-5-2
M. MarinPisainter în 4-3-1-2
MaximGaziantepinter în 3-5-2 sau atacant lateral

Într-o comparație cu cei 5, realizată cu ajutorul monitorizării InStat și al cifrelor care rezultă, Olaru e dominat de un singur jucător: Alexandru Maxim, care, într-adevăr, se află într-o dispoziție de joc senzațională în Turcia.

JucătorMeciuri / MinuteGoluri produse (marcate, assisturi, pen. scoase)
Olaru6/484 5
Cicâldău7/3281
R. Marin6/3930
M. Marin10/7180
Bordeianu8/4511
Maxim9/7259

VIDEO Gigi Becali: „Olaru e mai bun decât Tavi și Tănase, dar Edi e de înțeles”

>

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.