Campionate

Propunere sinistră » Fanii Argentinei vor ca inima în formol a lui Maradona să fie adusă la Mondialul din Qatar

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 24 martie 2022

Fanii Argentinei se pregătesc pentru Campionatul Mondial din Qatar (21 noiembrie – 18 decembrie 2022) și au avut o propunere sinistră.

La 4 zile după începerea Mondialului se vor împlini 2 ani de la decesul lui Diego Maradona, iar fanii campioanei Americii de Sud au avut o idee neașteptată.

Fanii Argentinei vor ca inima în formol a lui Maradona să vină la Mondialul din Qatar

Suporterii au propus ca inima fostului mare jucător, aflată în custodia procurorilor, să fie luată în Qatar și să fie adusă la antrenamente, în vestiar și la meciurile oficiale. 

Aceștia s-au gândit cum ar fi ca Maradona să fie prezent alături de Messi și colegii săi la Mondial, fiind siguri că inima acestuia le va purta noroc, iar Argentina va deveni din nou Campioană Mondial, pentru prima dată din 1986.

„Vrem ca inima lui Maradona să călătorească alături de națională în Qatar. Vrem asta pentru iubirea față de Diego și credem că asta ar fi fost dorința lui”, a spus unul dintre inițiatori, potrivit presei din Argentina.  

„Maradona a fost îngropat fără inimă pentru a nu-i fi furată”

Nelson Castro, medic și jurnalist din Argentina, afirma în noiembrie că Diego Maradona a fost îngropat fără inimă din două motive: pentru a evita ca aceasta să îi fie furată din sicriu și pentru a fi studiată deoarece ar fi mai mare decât în mod obișnuit.

Într-un interviu de promovare a cărții sale,  intitulată „Sănătatea lui Diego: povestea adevărată”, Castro a făcut o dezvăluire neașteptată.

Exista un grup de suporteri ai echipei Gimnasia care plănuiau să îl dezgroape și să îi extragă inima. S-a aflat că acest lucru urma să se întâmple, așa că i s-a extras inima înainte de înmormântare pentru a evita un episod neplăcut și pentru o studia deoarece ”.

Doctorul a explicat și de ce inima lui Maradona a ajuns obiect de studiu. „Inima lui cântărea jumătate de kilogram, în timp ce o inimă normală are 300 de grame. Avea inima mare din cauza insuficienței cardiace și a bolii cardiace de care suferea”, susține Castro.

VIDEO Imagini spectaculoase cu Messi la antrenamentele Argentinei 

Citește și 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.