Tenis

Cum l-a dezamăgit Simona Halep pe Cristian Tudor Popescu: „A repetat un model de joc care a dus-o la înfrângere”

Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de Sergiu Alexandru  —  joi, 24 martie 2022

Cristian Tudor Popescu a analizat prestațiile Simonei Halep din acest start de sezon și explică ce a apreciat în evoluțiile de la Indian Wells. 

Totuși, jurnalistul se declară dezamăgit de modul în care Halep a jucat împotriva Jelenei Ostapenko, când a pierdut în semifinalele turneului de la Dubai.

Cum l-a dezamăgit Halep pe Cristian Tudor Popescu în meciul cu Ostapenko

„Simona nu a jucat rău deloc în acest început de an. M-a dezamăgit puțin înfrângerea în fața lui Ostapenko. Nu pentru că a pierdut, ci pentru că a repetat un model de joc care a dus-o la înfrângere la Roland Garros, dar și în alte situații. 

A fost acel joc în care a așteptat greșeala adversarei, fără o inițiativă, fără a fi agresivă, fără a încerca să preia controlul jocului cu lovituri mai ascuțite și mai riscante, fără să încerce să facă mai multe lovituri câștigătoare și fără să vină mai des în fața.  Nu a avut acest stil ofensiv cu care a câștigat meciuri excepționale în cel mai bun an al ei, 2018. 

Am văzut acum acest mod, în ultimele ei meciuri. A pierdut cu Iga Swiatek, dar a fost mai aproape de acest joc cu care poate câștiga. La Indian Wells a jucat un tenis activ și ofensiv, un tenis creativ. Ea a creat secvențele, chiar dacă pierde sau câștigă punctul. După părerea mea, e un semn bun. Sperăm să continue în acest fel”, a spus Cristian Tudor Popescu pentru Gazeta Sporturilor.

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Iga Swiatek, din semifinalele Indian Wells

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.