Nationala

I-a urmat sfatul lui Rădoi » Pe cine a ales Edi Iordănescu căpitan al naționalei

Vlad Chiricheș (#6) este căpitanul ales de Edi Iordănescu // foto: Imago Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 24 March 2022

Edi Iordănescu (43 de ani), noul selecționer al primei reprezentative a României, a anunțat că Vlad Chiricheș (32) va purta banderola de căpitan în mandatul său.

În cadrul conferinței de presă premergătoare duelului dintre România și Grecia, primul meci al „tricolorilor” cu Edi Iordănescu antrenor, noul selecționer a dezvăluit cine va purta banderola de căpitan.

Vlad Chiricheș va fi căpitanul României în mandatul lui Edi Iordănescu

Precum în mandatul lui Mirel Rădoi, liderul primei reprezentative va fi fundașul central Vlad Chiricheș, jucător cu 69 de meciuri în „tricolor”.

Vlad Chiricheș rămâne căpitanul echipei”, a transmis Iordănescu, care a dezvăluit ce așteptări are de la jucători:

„Echipa poate crește, dar trebuie să avem alt spirit, altă personalitate și altă mentalitate. Vreau să fim mai energici, să luptăm mai mult, să fim mai combativi. Știu că nu pot crea schimbări majore la nivel tactic în 3 zile. E foarte greu, dar vreau să văd o mentalitate corectă. Vreau să văd luptă și spirit”. 

Vlad Chiricheș, fundaș central la Sassuolo, în Serie A, a debutat pentru naționala României în 2011, cu Victor Pițurcă selecționer. În acest sezon, Chiricheș are 24 de meciuri, toate în Serie A.

Rădoi îl ceruse lider pe Vlad Chiricheș

În noiembrie 2021, în cadrul conferinței de presă în care și-a anunțat plecarea de la echipa națională, fostul selecționer Mirel Rădoi a fost întrebat dacă actuala echipă are un lider pe care viitorul selecționer să se bazeze. Răspunsul lui Rădoi? Vlad Chiricheș.

„Chricheș e jucătorul care din punctul meu de vedere trebuie să continue la echipa națională. Totul trebuie să fie construit în jurul lui, atât ca sportiv, cât și ca om. În ultima perioadă nici nu mai e fragil”, spusese Rădoi.

Mai multe știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.