Nationala

România - Grecia. Ce-i pregătește Edi Iordănescu diseară lui Octavian Popescu » Îi depășește toate așteptările

Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) i-a rezervat lui Octavian Popescu (19 ani) mai mult de 10 minute în meciul cu Grecia, atât cât spera tânărul fotbalist de la FCSB să bifeze la prima selecție.

Articol de Viorel Tudorache  —  vineri, 25 martie 2022

România - Grecia. Selecționerul Edi Iordănescu (43 de ani) i-a rezervat lui Octavian Popescu (19 ani) mai mult de 10 minute în meciul cu Grecia, atât cât spera tânărul fotbalist de la FCSB să bifeze la prima selecție.

  • România - Grecia se joacă pe stadionul din Ghencea, astăzi, de la ora 20:15. Va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Pro X.

Tavi Popescu, 19 ani, puștiul-minune de la FCSB, se pregătește să debuteze la prima reprezentativă. „Pentru mine ar fi foarte important să intru și să joc și 5-10 minute”, speră tânărul tricolor. Selecționerul Edward Iordănescu a dezvăluit că are în vedere să-i dea acestuia șansa primei selecții chiar în această "dublă" amicală, cu Grecia și Israel.

Edi Iordănescu pregătește debutul lui Octavian Popescu

„Tavi Popescu vrea să joace doar 10 minute? Atunci o să-i mai tai din ele. Eu mă gândeam la mai multe minute pentru el, dar dacă el vrea doar 10 minute, vom vedea”, a glumit Iordănescu jr.

Apoi a continuat serios: „Tavi e un jucător foarte talentat, a fost adus pentru că merită, are un progres fantastic, ştiu ce potenţial are. Mai sunt şi alţii în Liga 1 care mi-au tras atenţia, dar trebuie să aibă şi continuitate, aşa cum a avut el. 

Aşa este şi cazul lui Radu Drăguşin, unde am identificat potenţial. Sunt jucători pe care vrem să-i câştigăm, încercăm să îi pregătim pentru ce urmează, să capete experienţă, să se familiarizeze cu ceea ce se întâmplă la echipa naţională şi apoi depinde foarte mult de ei dacă vor confirma".

Explicații pentru Olaru

Edi Iordănescu a detaliat și motivele pentru care nu l-a convocat pe Darius Olaru, 24 de ani, unul dintre cei mai în formă mijlocași din Liga 1 în ultimele etape.

"Credeți că îl știe cineva mai bine ca mine pe Olaru? Îi știu valoarea și potențialul. Poate da foarte mult și poate crește. Nu e nici la 60% din potențial. E în atenția mea, dar trebuie să analizăm ultima perioadă. A fost accidentat, a avut Covid și nu a mai fost în aceeași formă. A revenit bine în ultimele două etape. Știe că e în atenția noastră. Doar de el depinde dacă-l vedem la națională", a declarat Edi Iordănescu. 

Îl văd pe Tavi că ţine mingea mult, încearcă numai exterioare. Eu îi recomand să joace simplu, am văzut că poate să facă lucrul acesta, la început am văzut că putea. Acum ţine mai mult de minge decât ar trebui şi îi face rău atât echipei, cât şi lui
- Victor Pițurcă

60 de meciurişi 12 goluri a strâns Octavian Popescu în Liga 1

România - Grecia, echipele probabile anunțate azi în Gazeta Sporturilor

România: Fl. Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Toșca - R. Marin, Cicâldău - Al. Maxim, Fl. Tănase, Mihăilă - Alibec 
Rezerve: Aioani, H. Moldovan, Cr. Manea, Ad. Rus, A. Burcă, R. Drăgușin, Camora, Bancu, M. Marin, Bordeianu, Al. Mitriță, Oct. Popescu, G. Pușcaș 
Antrenor: Edward Iordănescu 

Grecia: Vlachodimos - Rota, Mavropanos, Chatzidiakos, Tsimikas - Bouchalakis, Siopis, Mantalos - Limnios, Pavlidis, Bakasetas 
Rezerve: Paschalakis, Athanasiadis, Lyratzis, Tzavellas, Kyriakopoulos, Nikolaou, Chatzigiovanis, Alexandropoulos, Kourfalidis, Douvikas, Pelkas, Giakoumakis, Koulouris 
Antrenor: Gus Poyet

VIDEO Edward Iordănescu, declarații înaintea partidei cu Grecia: „Am un sfat pentru cei supărați de convocă

>

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.