Campionate

Rușinea putea fi evitată! Gafa care a trimis Italia la barajul cu Macedonia de Nord

+50 Foto
Italia, campioana europeană en-titre, va rata cel de-al doilea Mondial consecutiv / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 25 March 2022

Italia, campioana europeană en-titre, va rata cel de-al doilea Mondial consecutiv! Squadra Azzurra a pierdut semifinala barajului cu Macedonia de Nord, scor 0-1, într-una dintre cele mai mari surprize ale preliminariilor.

Dezastrul de proporții de la Palermo, unul care îl va urmări mult timp pe selecționerul Roberto Mancini, putea fi evitat cu ușurință. 

Cum a ratat Italia calificarea directă la Campionatul Mondial

Pe 12 noiembrie 2021, Italia a ratat incredibil victoria în meciul decisiv cu Elveția din preliminarii. În minutul 90 al acelei partide, la 1-1, Italia a primit un penalty dictat după intervenția VAR. Jorginho, unul dintre specialiștii loviturilor de pedeapsă, a trimis mult peste poartă, ratând șansa de a aduce victoria Italiei.

Culmea, același Jorginho irosise un penalty și în meciul tur cu Elveția, încheiat 0-0. Mijlocașul rata de la punctul cu var în minutul 53.

+50 Foto
Italia - Elveția 1-1 / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Dacă ar fi învins „Țara Cantoanelor”, Italia ar fi fost aproape sigură de calificarea la Mondial, având nevoie doar de un egal în ultima etapă, rezultat pe care l-a și obținut, 0-0 cu Irlanda de Nord.

Italia - Macedonia de Nord 0-1. Squadra Azzurra ratează un nou Mondial

Roberto Mancini, selecționerul campioanei europene Italia, a surâs la tragerea la sorți. Semifinala barajului părea doar un meci de încălzire, acasă, împotriva celui mai modest adversar posibil, Macedonia de Nord.

Formația care a frânt speranțele României s-a apărat însă eroic. S-a închis ermetic în propria treime și a rezistat atacurilor în valuri ale peninsularilor. În minutele de prelungire ale părții secunde, Alekansar Trajkovski, fotbalistul lui Al Feiha, a marcat golul carierei, ducând Macedonia de Nord în finala barajului! Ar fi prima lor prezența la un turneu final mondial! Italia ratează al doilea Mondial la rând!

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.